Cele mai puternice femei ale lumii in 2011 - vezi cine sunt

Joi, 25 August 2011, ora 11:25
5453 citiri
Cele mai puternice femei ale lumii in 2011 - vezi cine sunt
Foto: Forbes

Nu le vedeti prea des la televizor sau in reviste colorate, dar cu siguranta reprezinta o autoritate fie ca le regasim in politica, la conducerea unor companii sau pe scena. Sunt influente si bogate. Sunt cele mai puternice femei ale lumii.

Iata care sunt primele 10 femei care influenteaza viata planetei, dupa un top alcatuit de Forbes.

Femeia numarul 1 a lumii in 2011 este cancelarul Germaniei, Angela Merkel. Este "indiscutabil liderul Uniunii Europene" si un personaj-cheie in rezolvarea problemelor Zonei euro. Pe cat de apreciata este in Europa, pe atat scade popularitatea lui Merkel in Germania. Cancelarul aluneca usor in sondaje, fiind cotat la 36%, in scadere in ultimii cinci ani.

In al doilea an pe postul de secretar de stat, Hillary Clinton, se afla pe locul 2 in topul celor mai puternice femei, potrivit Forbes. Democrata din echipa lui Barack Obama este apreciata pentru incurajarea disidentilor din tarile arabe.

Pe locul 3 in topul celor mai puternice femei ale lumii se afla Dilma Rousseff, liderul celei mai mari economii din America Latina: Brazilia. Dupa ce in 2005 a fost prima femeie sefa staff-ului unui presedinte brazilian, Dilma Rousseff a intrat in istorie in 2010 fiind aleasa si prima femeie presedinte.

Locul 4 este ocupat de Indra Nooyi, directorul executiv al companiei PepsiCo. Spirit tanar, inovator, Indra inspira forta si hotarare in afaceri, afladu-se la conducerea unei companii care castiga anual 60 miliarde dolari. Originara din India, este recunoscuta ca pe labnga afaceri reuseste sa se daruiasca in egala masura si propriei familii.

Ocupanta locului 5, Sheryl Sandberg, este secundul lui Mark Zuckerberg in conducerea companiei Facebook. A fost transferata aici in 2008 de la Google, rivalul Facebook. La acea vreme, compania avea 70 milioane de utilizatori, iar odata cu venirea lui Sandberg in compania cifra a crescut pana acum de 10 ori, la 750 milioane de "prieteni", adica aproximativ 11% din populatia lumii.

Locul 6 apartine Melindei Gates, sotia lui Bill Gates, fondatorul Microsoft. Melinda este si co-presedinte al Fundatiei Bill&Melinda Gates. A fost inclusa in top datorita actelor caritabile in care se implica. A investit in eradicarea saraciei, in programe de sanatate publica si edicatie. Numai anul trecut, fundatia sa a cheltuit peste 2,5 miliarde dolari in acte caritabile.

Sonia Gandhi este femeia puternica a lumii de pe locul 7. Este liderul Partidului Congresul National Indian si, in 2010, a fost realeasa in aceasta functie pentru a patra oara consecutiv, ceea ce o face cel mai longeviv presedinte al unei formatiuni politice din India. Nascuta in Italia, Sonia a fost sotia lui Rajiv Gandhi, fost premier al Indiei intre 1984 - 1989, decedat in 1991. Sonia Gandhi este cunoscuta ca luptatoare pentru un trai mai bun al populatiei sarace.

Sotia presedintelui american, Michelle Obama, este pe locul 8 in topul celor mai puternice femei ale lumii. Implicata in campanii de eradicare a obezitatii infantile si cunoscuta drept o femeie care isi alege hainele cu gust, Michelle este chiar mai populara decat sotul sau, Barack Obama. Michelle este cotata cotata in sondajele de opinie din SUA cu peste 70%, in timp ce presedintele SUA nu depaseste 40%.

Christine Lagarde, fost ministru de Finante al Frantei, se afla pe locul 9 in top. Lagarde a intrat in istorie in luna iunie a acestui an, fiind prima femeie numita la conducerea Fondului Monetar International, dupa demisia lui Dominique Strauss-Kahn in urma acuzatiilor de agresiune sexuala.

Locul 10 in top este Irene Rosenfeld, directorul executive al Kraft Foods. Irene Rosenfeld castiga in 2009 26,3 milioane dolari, ceea ce o face sa fie printre cele mai bine platite femei din lume, dupa Carol Bartz, CEO al Yahoo.

In topul 100 Forbes al celor mai puternice femei din lume se regasesc si celebritati precum Lady Gaga sau Angelina Jolie. Lady Gaga se afla pe locul 11 in clasament dupa ce a strans peste 200 de milioane de dolari pentru a lupta impotriva SIDA, iar Angelina Jolie e pe locul 29 pentru ca isi continua munca de ambasador ONU al bunavointei.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#top Forbes femei puternice, #Angela Merkel Forbes, #cea mai puternica femeie , #stiri internationale
Comentarii
Poza shakira2van
shakira2van
rank 5
Autoarea articolului a uitat-o pe.....
Poza 24221
24221
rank 5