UPDATE Celula de criza la Ministerul de Externe dupa ce mai multi navigatori ar fi fost rapiti in largul coastelor statului Benin din Africa. La bordul navei nu s-au aflat romani

Vineri, 12 Martie 2021, ora 21:05
4363 citiri
UPDATE Celula de criza la Ministerul de Externe dupa ce mai multi navigatori ar fi fost rapiti in largul coastelor statului Benin din Africa. La bordul navei nu s-au aflat romani

Ministerul Afacerilor Externe a pus la punct o celula de criza dupa ce in presa au aparut informatii cu privire la un incident produs pe 11 martie, in largul coastelor statului Benin, unde nava "Davide B" ar fi fost implicata. Incidentul s-ar fi soldat cu rapirea mai multor navigatori.

UPDATE ora 21.05:

La bordul navei "Davide B", unde au avut loc rapiri, in largul coastelor statului Benin, nu au fost cetateni romani, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Celula de Criza interinstitutionala, convocata de catre ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a efectuat in regim de urgenta o serie de demersuri complexe pe mai multe canale pentru verificarea situatiei, confirmarea informatiilor referitoare la cetatenia si identitatea persoanelor potential implicate si intreprinderea actiunilor necesare in astfel de cazuri", arata reprezentantii ministerului.

Conform datelor si informatiilor obtinute, MAE precizeaza ca la bordul navei mentionate nu s-au aflat cetateni romani. Prin urmare, nu au existat cetateni romani victime ale unei actiuni de rapire de persoane.

UPDATE ora 18.40:

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), Adrian Mihalcioiu, a mentionat vineri seara ca nava "Davide B" a fost atacata de noua pirati inarmati, in zona Golfului Guineea, fiind capturati 15 din cei 21 de navigatori aflati la bord, neconfirmandu-se inca daca echipajul este format din marinari ucraineni, romani si filipinezi.

Potrivit lui Mihalcioiu, din informarile transmise de compania De Poli Shipmanagement reiese ca nava "Davide B", sub pavilion Malta, cu 21 de navigatori la bord, a fost atacata pe 11 martie de noua pirati inarmati, la 210 mile marine departare de Cotounu - Benin, in zona Golfului Guineea.

Piratii au putut captura 15 navigatori, iar sase au reusit sa se inchida in citadela vaporului.

"Pana in acest moment nu sunt indicatii clare privind componenta echipajului. S-a presupus ca echipajul era format din ucraineni, romani si filipinezi, dar aceasta informatie nu este inca confirmata. In momentul cand o sa avem o confirmare a componentei echipajului o sa revenim", se arata intr-un comunicat de presa transmis de conducerea SLN.

Stire initiala:

"Din dispozitia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a fost deja convocata Celula de criza interinstitutionala in vederea initierii demersurilor necesare pentru verificarea situatiei, confirmarea informatiilor referitoare la cetatenia si identitatea persoanelor rapite si intreprinderea actiunilor specifice in astfel de cazuri", se arata intr-un comunicat de presa al MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarea ca tratarea in spatiul public a elementelor privind acest caz sa se faca cu toata precautia, dat fiind caracterul specific si sensibil al acestuia", se mai arata in comunicat.

Citeste si:
Misterul legendarei nave din 1874, care a vânat naziști: Descoperită după aproape 60 de ani VIDEO
Misterul legendarei nave din 1874, care a vânat naziști: Descoperită după aproape 60 de ani VIDEO
Garda de Coastă și Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite au anunțat o descoperire extraordinară, în apropiere de Noua Scoție, în largul coastelor Canadei. O...
Misionari americani, răpiți după vizita la un orfelinat din Haiti. Răpitorii, mebrii unei bande foarte periculoase
Misionari americani, răpiți după vizita la un orfelinat din Haiti. Răpitorii, mebrii unei bande foarte periculoase
Aproximativ 17 misionari americani au fost răpiţi, sâmbătă, de o bandă din Haiti, la est de Port-au-Prince, între care 14 adulţi şi trei minori, a declarat o sursă a securităţii din...
Sursa: Ziare.com