China ucide animalele de companie ale bolnavilor COVID-19, fără acordul acestora

Marti, 16 Noiembrie 2021, ora 09:29
3575 citiri
China ucide animalele de companie ale bolnavilor COVID-19, fără acordul acestora
Animalele de companie ale pacienților COVID sunt în pericol să fie ucise FOTO Pixabay

O măsură draconică a fost luată de autoritățile chineze, scrie presa locală, după ce mai mulți pacienți COVID-19 ar fi raportat faptul că, atunci când s-au întors acasă din spital sau din centrele de carantină, și-ar fi găsit animalele de companie ucise.

Este unul dintre cele mai dure efecte ale strategiei „Zero COVID”, adoptată de guvernul chinez, scrie publicația South China Morning Post.

Reporterii publicației au discutat cu Lisa Li, o tânără din Beijing, care le-a spus că își ia toate măsurile de precauție pentru a nu se îmbolnăvi de COVID tocmai pentru că se teme că, dacă va ajunge în spital, pisica sa fie va muri de foame în casă, fie va fi ucisă de autorități.

Ea se referă la o serie de incidente recente care ar fi avut loc în China, în care animalele de companie ale pacienților cu coronavirus au fost ucise de către reprezentanți ai guvernelor locale, ca parte a măsurilor stricte de prevenire a virusului.

Afirmațiile sale sunt întărite și de imaginile de pe o cameră de supraveghere care au surprins doi bărbaţi îmbrăcați în salopete albe care au intrat într-o locuință. În videoclipul postat de un locuitor din Shangrao, provincia Jiangxi, pe reţeaua de socializare Weibo se poate vedea cum unul dintre cei doi, care ar fi angajați ai direcției sanitare, îl lovește în cap cu o rangă pe câinele din casa în care au intrat, scrie Mediafax. Cel care a publicat imaginile acuză lucrătorii din domeniul sănătăţii că i-au bătut câinele până la moarte, în timp ce era în carantină într-un hotel fără animale de companie.

Autorităţile locale şi-au cerut scuze pentru că nu au comunicat cu proprietarul câinelui şi au spus că lucrătorul în cauză a fost concediat.

O femeie din Harbin, nord-estul Chinei, a spus pe Weibo că cele trei pisici ale ei au fost ucise de lucrătorii comunitari după ce au fost testate pozitiv pentru virus. Lucrătorii comunitari au declarat presei locale că nu există tratament disponibil pentru animale și eutanasia a fost singura opțiune.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
#animal companie, #China, #covid, #pisici ucise china, #covid China , #stiri internationale