Cipru a introdus Romania in categoria rosie a statelor cu risc epidemiologic. Ce repercursiuni are aceasta masura pentru turisti

Miercuri, 12 Mai 2021, ora 15:10
3783 citiri
Cipru a introdus Romania in categoria rosie a statelor cu risc epidemiologic. Ce repercursiuni are aceasta masura pentru turisti
Cipru este una dintre destinatiile favorite ale romanilor FOTO facebook

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile cipriote au revizuit conditiile de intrare in Republica Cipru, in contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, incepand cu data de 10 mai 2021, toate persoanele care detin un certificat de vaccinare impotriva COVID-19, eliberat de autoritatile competente ale altor state, sunt exceptate de la obligatia de a prezenta un test molecular tip RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 si de la masura autoizolarii. Documentul care atesta vaccinarea impotriva COVID-19 trebuie redactat in limba engleza. Informatii suplimentare pot fi consultate pe pagina de internet: Cyprus Flight Pass - Vaccinated Passengers.

Conform informatiilor comunicate public de autoritatile cipriote, Romania a fost inclusa in categoria rosie a statelor cu risc epidemiologic. Astfel, in contextul noilor masuri, persoanele care sosesc din state incluse in categoria rosie si care nu detin un certificat de vaccinare impotriva COVID-19 pot intra in Republica Cipru in urma prezentarii unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inainte de calatorie. De asemenea, aceste persoane trebuie sa efectueze un al doilea test molecular tip RT-PCR, pe cheltuiala proprie, la sosirea in Republica Cipru, pe aeroport.

De asemenea, MAE aminteste ca toate persoanele care intra in Republica Cipru trebuie sa prezinte o autorizatie de calatorie, completata cu 24 de ore inaintea deplasarii. Autorizatia se obtine prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass - Application Process si include date cu privire la detinerea unui certificat de vaccinare impotriva COVID-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR, cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2. Documentele care atesta vaccinarea impotriva COVID-19 sau efectuarea testului pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 trebuie prezentate autoritatilor cipriote, la sosire.

Totodata, MAE precizeaza ca, potrivit informatiilor comunicate de autoritatile cipriote, atat persoanele vaccinate impotriva COVID-19, cat si cele care prezinta la intrare un test molecular tip RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 pot fi testate in mod aleatoriu la sosire, aceasta masura fiind suplimentara celorlalte conditii necesare pentru permiterea intrarii in Republica Cipru. In aceasta situatie, costurile pentru efectuarea testarii aleatorii sunt suportate de autoritatile cipriote.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#cipru, #conditii, #calatorie, #lista rosie, #risc epidemiologic , #stiri internationale