Clienti Microsoft, atacati de un hacker. Modul incredibil in care a reusit sa acceseze informatiile

Duminica, 27 Iunie 2021, ora 08:31
3778 citiri
Clienti Microsoft, atacati de un hacker. Modul incredibil in care a reusit sa acceseze informatiile
Hackerul a accesat computerul angajatului Microsoft FOTO Pixabay

Un hacker a accesat computerul unui agent de relatii cu clientii al Microsoft si a folosit informatiile pentru a ataca clientii companiei.

Compania a anuntat ca a descoperit atacul in timpul raspunsului sau la atacul cibernetic al unei echipe care ar fi responsabila pentru atacurile majore anterioare care au avut loc la SolarWinds si Microsoft.

Microsoft a precizat ca a avertizat clientii afectati. O copie a unui avertisment vazut de Reuters a afirmat ca atacatorul apartinea grupului Nobelium si ca accesul a avut loc in a doua jumatate a lunii mai.

"Un hacker sofisticat asociat unui stat, pe care Microsoft il identifica drept NOBELLIUM, a accesat instrumentele de asistenta pentru clienti ale Microsoft pentru a examina informatiile referitoare la abonamentele la serviciile Microsoft", se arata partial in avertisment.

Guvernul SUA a atribuit public atacurile anterioare guvernului rus, care neaga implicarea. Cand Reuters a intrebat despre acest avertisment, Microsoft a anuntat atacul in mod public.

Dupa ce a comentat o campanie mai larga de phishing despre care a spus ca a compromis un numar mic de entitati, Microsoft a aratat ca a constatat si atacul impotriva propriului agent, despre care a spus ca are atributii limitate.

Agentul ar putea vedea, printre altele, informatiile de contact pentru facturare si ce servicii platesc clientii.

"Atacatorul a folosit aceste informatii in unele cazuri pentru a lansa atacuri foarte precise, ca parte a campaniei lor mai ample", a spus Microsoft.

Compania a avertizat clientii afectati sa fie atenti la comunicarile catre contactele lor de facturare si sa ia in considerare schimbarea acelor nume de utilizator si adrese de e-mail, precum si interzicerea numelor de utilizator vechi de la conectare.

Microsoft a declarat ca este la curent cu trei entitati care au fost compromise in campania de phishing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#hackeri, #Microsoft, #date , #stiri internationale