Ziare.com

The Guardian: UE inchide ochii la expulzarea in masa a rromilor din unele tari UE

Sambata, 31 Iulie 2010, ora 13:39

   

The Guardian: UE inchide ochii la expulzarea in masa a rromilor din unele tari UE
Cotidianul britanic relateaza in editia de vineri ca grupurile pentru apararea drepturilor omului acuza Uniunea Europeana ca "inchide ochii" la discriminarea rromilor.

Acuzatiile vin dupa o saptamana in care mai multe tari europene au demarat actiuni de expulzie in masa a rromilor si altele pregatesc actiuni similare, potrivit The Guardian .

Guvernul francez a informat miercuri seara ca isi va intensifica politica de desfiintare a taberelor ilegale de rromi si de expulzari catre Romania si Bulgaria, un anunt foarte criticat de asociatiile pentru drepturile omului, care denunta "stigmatizarea" unei populatii.

In urmatoarele trei luni Guvernul francez vrea sa desfiinteze 300 de tabere ilegale ocupate de rromi.

Si Copenhaga a cerut asistenta din partea guvernului danez pentru a deporta pana la 400 de rromi.

Vineri, autoritatile suedeze au decis sa-i expulzeze pe cersetorii rromi. Asta desi in Suedia cersitul nu este ilegal, iar normele UE le permit cersetorilor europeni sa stea intr-un stat timp de trei luni, fara sa munceasca sau sa studieze.

In Belgia o caravana de 700 de rromi a fost alungata din Flandra si Germania se pregateste sa repatrieze mii de copii si adolescenti romi din Kosovo.

Amnesty International acuza pe baza acestor fapte Uniunea Europeana ca inchide ochii la o "incalcare grava a drepturilor omului" catre rromii europeni, estimati la 16 milioane.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1591 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu ar fi nici o problema

daca acesti Rromi ar munci cinstit si s-ar comporta civilizat. Nu ar avea nimeni treaba cu ei. Dar deja cind vorbim de tabere ILEGALE se cheama ca baietzii nu sunt tocmai in regula. Ca sa numai vorbim de cersit, furat.

Ce ar fi sa ii certati prima data pe adevaratii vinovati, si abia pe urma guvernele care incearca sa scape de aceste probleme. Rromii fiind cetateni Romani sau Bulgari, mi se pare firesc ca aceste satte sa fie raspunzatoare de soarta si integrarea lor.

 

expulzarea in masa a rromilor din unele tari UE

Asa vedem mai bine cat de mult le place occidentalilor vecinatatea tiganilor din Romania, Bulgaria, Kosovo.
Tot guvernele occidentale au cerut in anii "90 ca rromii sa fie integrati in tarile de origine si au acuzat tarile est-europene de discriminare a rromilor!
Ca si cand intergrarea acestei populatii se poate face usor! Sa nu uitam ca rromii din Principatele unite au fost dezrobiti abea in secolul XIX.

 

UE stindardul democratiei in lume

uniunea europeana e un loc cu democratie totala care nu face discriminari intre natiile care o compun ,fiecare natiune are drepturi egale bla bla bla,asta e varianta oficiala pentru fraieri,realitatea e ca viata e o jungla,un razboi,fiecare e pe cont propiu,si banii vorbesc ,restul povesti de adormit copii cu sanse egale si tampenii din astea

 

RRRRROOOOOOOOOOMMMMMIIIII!!!!!!!!!

LA BUG, FOLOSITI LA FABRICAREA COALELOR DE INDIGO, DIN SCHELET FAINA D EOASE CALCINATA PTR INGRASAREA PORCILOR,...O RASA CE TRE SA DISPARA, INDIFERENT CUM CIUMA EUROPEANA.

 

"expulzarea in masa"...

...aminteste de-al doilea razboi mondial...
oare guvernele din vest vor sa fie puse alaturi de cei care-au facut asa ceva?

ca sa nu-i mai trimita inapoi, sa nu mai poata spune ca-i trimit acolo unde au domiciliul, scrieti fratilor, pe buletinele lor "fara domiciliu fix"! asa fac si francezii, ei spun SDF (sans domicile fixe); ce-or sa mai zica?

desteapta-te, romane!
nihil sine deo!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor