Comisia Europeana recomanda reprimirea fara restrictii a cetatenilor non-UE vaccinati

Luni, 03 Mai 2021, ora 12:41

   

Comisia Europeana recomanda reprimirea fara restrictii a cetatenilor non-UE vaccinati
Comisia Europeana a recomandat luni, 3 mai, ca cetatenilor straini vaccinati complet anticoronavirus si cei care provin din tari cu o situatie epidemiologica buna sa li se permita sa calatoreasca in Uniunea Europeana fara restrictii suplimentare, transmite Reuters.

"Comisia Europeana propune sa se permita intrarea in Uniunea Europeana din motive neesentiale nu doar pentru toate persoanele care provin din tari cu o situatie epidemiologica buna, ci si pentru toti cei care au primit ultima doza recomandata a unui vaccin autorizat in UE", a informat executivul european intr-o declaratie.

"Aceasta ar putea fi extinsa la vaccinuri care au trecut de procesul de listare al OMS pentru folosirea de urgenta. In plus, Comisia propune ridicarea pragului referitor la numarul noilor cazuri de COVID-19 folosit pentru a stabili lista tarilor pentru care pot fi autorizate toate tipurile de calatorii", se mai mentioneaza in declaratia executivului european, care adauga ca acest lucru ar trebui sa duca la extinderea listei respective.

In prezent, blocul celor 27 de state membre permite cetatenilor din sapte tari sa vina in vacanta sau sa calatoreasca din ratiuni neesentiale in Uniunea Europeana.

Pentru a limita riscul "importarii" de noi variante de coronavirus, Comisia a oferit totodata o noua "frana de urgenta" care ar permite introducerea rapida a unor restrictii de calatorie pentru tarile in care situatia epidemiologica se deterioreaza sever.

Statele membre ale UE urmeaza sa inceapa marti discutarea propunerii, fiind nevoie de acordul lor pentru ca masura sa poata fi pusa in aplicare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de1810 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
darnic00
rank 5
Adica in UE vor putea intra trei categorii de cetateni.
Cei care vin din tari fara o cota prea mare de infectii, vreo 7 tari, din cate am citit eu aici, cei care sunt vaccinati, chiar daca vin dintr-o tara cu nivelul de infectii mai mari decat in cele 7, si cei care vor veni cu Certificate FALSE, obtinute de oriunde, de oricine doreste asta. Ca este exagerat de simplu sa-ti falsifici un Certificat din asta, ai nevoie de unul valid, real, asta doar pentru model, si un copiator, un Xerox, doar atat. Si-ti faci cate Certificate de Vaccinare doresti tu.
MacGigi
rank 5
Este evident ca EU nu poate impiedica multa vreme circulatia
internationala. Pe care o conditioneaza de vaccinare sau criterii de origine din tari considerate sigure.

Dar, eu cred ca este inca prea devreme pentru aceasta "liberalizare" a voiajelor. Exemplul indian ma face sa cred ca este mai precaut sa ne abtinem de la voiaje, pana cand situatia se clarifica la nivel mondial. Desigur, am chef sa-mi iau valiza si sa debarc pe una dintre superbele plaje europene, aflate la cel mult o ora de avion sau cateva ore de masina. Dar cred ca este inca prematur.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor