Coreea de Nord il acuza pe Joe Biden ca duce o politica ostila si denunta o diplomatie americana "gresita"

Duminica, 02 Mai 2021, ora 10:14
2611 citiri
Coreea de Nord il acuza pe Joe Biden ca duce o politica ostila si denunta o diplomatie americana "gresita"
Joe si Jill Biden FOTO Twitter/ Joe Biden

Coreea de Nord l-a acuzat duminica pe presedintele american Joe Biden ca duce o politica ostila si a denuntat o diplomatie americana "gresita", amenintand ca riposteaza, scrie AFP.

Aceste declaratii vine dupa ce Biden a afirmat, miercuri, in Congres ca va folosi "diplomatia ca o descurajare severa" pentru a limita ambitiile nucleare a Phenianului.

Vineri, Casa Alba a explicat ca presedintele american este favorabil unei apropieri diplomatice "realiste".

Negocierile dintre Statele Unite si Nord s-au oprit dupa esecul celui de-al doilea summit dintre Donald Trump si Kim Jong Un la Hanoi, in 2019. De la investirea sa, acum 100 de zile, Biden a ramas relativ discret in aceasta privinta.

Ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe a afirmat intr-un comunicat difuzat duminica de agentia KCNA ca Joe Biden a comis o "mare gafa" prin pozitia sa "invechita" fata de tara.

"Declaratia sa reflecta clar intentia de a urma o politica ostila fata de Republica Populara Democrata Coreeana asa cum fac Statele Unite de mai mult de o jumatate de secol", a declarat Kwon Jung Gun, un responsabil al ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe.

"Asa-numita "diplomatie" americana este un smen fals destinat sa acopere actele lor ostile, si descurajarea anuntata este pur si simplu un mijloc de a face amenintari nucleare catre RPDC", a adaugat el.

"Acum ca axa centrala a noii politici americana cu privire la RPDC este clara, suntem obligati sa luam masurile care se impun".

Vineri, Casa Alba a reafirmat ca obiectivul sau a ramas "denuclearizarea completa a peninsulei coreene".

Politica americana va avea "o abordare calibrata, practica, deschisa catre diplomatie" cu Coreea de Nord, a spus vineri Jen Psaki, purtator de cuvant al Casei Albe.

"Vom continua sa aplicam sanctiuni, bineinteles. Ne consultam cu aliatii si partenerii nostri. Suntem pregatiti sa recurgem la o forma de diplomatie, daca ea conduce catre denuclearizare", a spus ea.

Intr-o declaratie separata, publicata de KCNA, ministerul nord-coreean al Afacerilor Externe a acuzat Statele Unite ca l-a insultat pe Kim Jong Un si politica sa contra coronavirusului, referindu-se la un comunicat de presa din 28 aprilie al Departamentului de Stat.

Purtatorul de cuvant Ned Price a criticat incascari ale drepturilor Omului si masuri draconice luate de Coreea de Nord contra Covid-19, spunand ca este "unul dintre cele mai represive si totalitare state din lume".

"Problema drepturilor Omului evocata de SUA este o manevra politica menita sa distruga ideologia si sistemul social al RPDC", a indicat ministerul nord-coreean.

Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Cum se pregătesc aliații SUA pentru Trump 2.0. Unii și-au trimis emisarii, alții l-au contactat direct, cu riscul de a-l supăra pe Biden
Germania duce o ofensivă de farmec în interiorul Partidului Republican. Japonia își aliniază propriul „îmblânzitor“ pentru Trump. Oficiali guvernamentali mexicani discută cu tabăra...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Joe Biden, #Coreea de Nord, #acuzatii , #stiri internationale