Coronavirus: OMS estimeaza rata de mortalitate a COVID-19 la 0,6 % ; "inca inalta", potrivit expertilor

Luni, 03 August 2020, ora 17:51
3301 citiri
Coronavirus: OMS estimeaza rata de mortalitate a COVID-19 la 0,6 % ; "inca inalta", potrivit expertilor
Sursa: Pixabay

Procentul persoanelor care mor dupa contractarea noului coronavirus, ce provoaca boala COVID-19, este, potrivit unor studii stiintifice, de 0,6 la suta, o cifra "inca foarte mare", au subliniat luni la o conferinta de presa experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citati de EFE.

Desi procentul deceselor in randul cazurilor diagnosticate este mare, de aproape 4 la suta (686.000 la 17 milioane), sefa unitatii de boli emergente din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, a precizat ca mortalitatea reala ar putea fi de sub 1 la suta, avand in vedere ca multe cazuri usoare de COVID-19 nu au fost depistate.

Procentul, care a scazut pe masura ce tratamentele pentru cazurile mai grave s-au imbunatatit, "ar putea in principiu sa nu para mare si totusi este, tinand cont de marea capacitate de transmitere" a bolii, a avertizat experta americana.

Directorul executiv al departamentului de Urgente Medicale din cadrul OMS, Mike Ryan, a fost de acord cu aceasta afirmatie si a amintit ca, daca in prezent aproape un pacient din 100 moare de COVID-19, in pandemia anterioara declarata de organizatie, cea de gripa A in 2009, rata de mortalitate a fost mult mai mica, de o persoana la 10.000.

"Acest virus este mult mai letal, iar acest lucru ne arata ca trebuie sa evitam sa ne contagiem. Poate ca simptomele nu sunt grave, dar trebuie sa evitam sa transmitem mai departe boala, este foarte importanta solidaritatea reciproca", a subliniat Mike Ryan.

"Ii dam virusului oportunitatea sa se transmita mai departe si exista persoane care pot evita acest lucru", a precizat expertul irlandez, care a cerut mai multa responsabilitate din partea tinerilor, aflati la originea unor focare actuale din unele tari ca Spania, unde contagierea comunitara fusese pusa sub control.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#OMS, #mortalitate, #covid, #coroanvirus, #decese, #pandemie , #stiri internationale
Comentarii