Criza din Hong Kong: Spiderman a escaladat o cladire cu 68 de etaje ca sa transmita un mesaj de pace

Vineri, 16 August 2019, ora 11:58
3587 citiri
Criza din Hong Kong: Spiderman a escaladat o cladire cu 68 de etaje ca sa transmita un mesaj de pace
Foto: Arhiva Twitter/Sam Ng

Cataratorul francez supranumit Spiderman a escaladat o cladire cu 68 de etaje din Hong Kong si a desfasurat - la mare inaltime - un banner pe care era inscris un indemn la intelegere si negociere. Cu acest gest, francezul si-a propus sa mai detensioneze atmosfera din marele oras asiatic, zguduit de proteste de mai bine de 2 luni.

In ciuda atmosferei sufocante de vineri de la Hong Kong, Alain Robert - poreclit Spiderman pentru ca se catara, fara aprobare, pe unele dintre cele mai inalte cladiri din lume - a inceput sa escaladeze Cheung Kong Centre in Hong Kong. Cladirea are 68 de etaje si fatade de sticla, asa ca numai un expert ar putea-o escalada.

In timpul ascensiunii, francezul in varsta de 57 de ani a arbodat un banner pe care apar: steagul Chinei si cel al Hong Kongului (regiune autonoma), alaturi de doua maini impreunate, potrivit The Guardian.

Parte dintre cei care se aflau in cladire au filmat ascensiunea si au postat imaginile pe retelele de socializare.

Inainte sa se catere pe cladire, Alain Robert a transmis un mesaj prin care a cerut "pace si consultari intre populatia din Hong Kong si guvernantii lor".

"Poate ceea ce voi face va mai racori atmosfera aici si va trezi un zambet. Cel putin asa sper", a stransmis Alain Robert.

Aceasta a fost a treia oara cand francezul a escaladat Cheung Kong Centre. De fapt, cataratorul si-a facut un obicei din a escalada, fara acordul autoritatilor, zgarie norii din acest oras. A fost chiar arestat de mai multe ori.

Vara trecuta a primit din partea unei instante pana si o interdictie temporara de a mai escalada cladiri in Hong Kong. La acel moment, Robert a spus ca va reveni in oras imediat ce perioada de interdictie va expira.

De atunci, a mai fost arestat o singura data pentru scaladarea ilegala unei cladiri, dar nu la Hong Kong, ci la Manila.

Protestele din Hong Kong - pentru aplanarea carora a revenit Alain Robert in oras - dureaza de peste doua luni si au izbucnit ca reactie la un controversat proiect de lege care, daca va fi adoptat, va facilita extradarile in China.

G.K.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alain Robert escaladeaza cladire Hong Kong, #spiderman mesaj pace Hong Kong, #Alain Robert Hong Kong escaladare , #stiri internationale
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Incetul cu incetul totul se transforma in circ ieftin.