Ce cuvinte noi am invatat in pandemie

Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 05:44
3865 citiri
Ce cuvinte noi am invatat in pandemie
Foto: Pixabay

Dictionarul Collins a ales termenul "lockdown" drept cuvantului anului 2020. Si alti termeni legati de pandemie se afla pe lista cuvintelor anului 2020.

"Lockdown" este explicat in dictionarul Collins drept masura de izolare implementata de guverne din intreaga lume pentru a preveni raspandirea COVID-19.

"Lexicologii nostri au ales lockdown drept cuvantul anului, deoarece este o experienta unificatoare pentru miliarde de oameni din intreaga lume, care a trebuit, in mod colectiv, sa isi joace rolul in combaterea raspandirii COVID-19", se arata pe site-ul oficial al dictionarului Collins.

Termenul a fost cautat de peste un sfert de milion de ori, in 2020, fata de doar 4.000 de cautari, in 2019.

Sase din zece cuvinte selectate pe lista scurta au fost asociate pandemiei, printre acestea numarandu-se "coronavirus", "autoizolare" si "distantare sociala", noteaza Business Magazin.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), pana in prezent au fost inregistrate peste 50,2 milioane de infectari cu SARS-CoV-2 si peste 1,2 milioane de decese provocate de COVID-19, in intreaga lume.

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#coronavirus, #pandemie, #cuvinte, #cautari internet, #dictionar, #lockdown , #stiri internationale