New York a adaugat optiunea de gen neutru pe documentele de identitate pentru cei care nu se identifica nici ca femei, nici ca barbati

Vineri, 25 Iunie 2021, ora 16:18

   

New York a adaugat optiunea de gen neutru pe documentele de identitate pentru cei care nu se identifica nici ca femei, nici ca barbati
Statul New York a luat decizia ca non-binarii sa nu mai fie nevoiti sa se identifice ca barbati sau femei pe documentele emise de stat.

Decizia e valabila inclusiv pentru permisele de conducere si pentru certificatele de nastere.

Concret, newyorkezii isi pot identifica sexul pe baza documentelor personale de identificare emise de stat, inclusiv licente si permise, cu un "X".

Legea intra in vigoare in 180 de zileLegea ce intra in vigoare in 180 de zile simplifica procesul de modificare a certificatului de nastere si permite utilizarea termenului "parinte" pentru prima data.New York City permite deja persoanelor sa-si actualizeze certificatul de nastere si sa selecteze o optiune "X" non-binara.

Statul vecin New Jersey a adaugat optiunea de gen neutru "X" pentru permisele de conducere si cartile de identitate in aprilie.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1484 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor