Dezastrul ecologic din Golful Mexic: Scurgerea de petrol a patruns in scoarta Pamantului

Luni, 19 Iulie 2010, ora 16:30
6926 citiri
Dezastrul ecologic din Golful Mexic: Scurgerea de petrol a patruns in scoarta Pamantului
Foto: Arhiva

Afirmatiile BP ca ar fi reusit sa opreasca scurgerea de petrol din Golful Mexic este pusa la indoiala dupa ce au fost descoperite posibile scurgeri prin scoarta Pamantului.

Guvernul Statelor Unite a ordonat companiei sa prezinte un raport privind "scurgerea detectata" in apropierea locului in care s-a forat.

Nu s-a precizat oficial ce anume se scurge prin crapaturile de pe fundul Golfului dar anuntul a provocat ingrijorari ca in urma actiunilor intreprinse problema doar s-a mutat in alta parte, informeaza The Telegraph.

"Dat fiind datele din testul efectuat, inclusiv detectarea scurgerii si anomaliile prezente, monitorizarea fundului Golfului este de o importanta majora in acest moment," scria amiralul Thad Allen de la Paza de Coasta a Statelor Unite intr-o scrisoare pentru directorul BP, Bob Dudley.

Guvernul a ordonat redesciderea putului daca scurgerea prin scoarta este confirmata.

"Va solicit sa-mi prezentati in scris o procedura prin care sa se redeschida cat de repede valva fara sa fie deteriorat putul daca scurgerile de hidrocarburi sunt confirmate."

Odata valva deschisa, petrolul va fi directionat din nou la suprafata.

Totusi, BP precizeaza ca are nevoie de trei zile pentru a incepe acest proces, timp in care petrolul se va amesteca complet cu apa din Golf.

BP spera ca valva va rezista pana ce nava de captare va fi terminata luna viitoare, eliberand astfel presiunea din bazin. Administratia Casei Albe a fost mai reticenta, avertizand ca inchiderea putului va duce la scurgeri din adancuri scoartei din cauza presiunilor uriase.

Allen spune ca BP trebuie coordoneze lucrarile sub supravegherea autoritatilor si sa raporteze orice scurgere in maxim patru ore.

"Pentru a oferi conditii testelor, trebuie sa acorzi acces si coordonare la sistemele de monitorizare, incluzand aparatura pentru detectarea seismelor, nave dotate cu sonar, minisubmarine si sisteme acustice," scrie Allen.

"Cand scurgerea este detectata, esti directionat spre resursele militare, se investigheaza rapid, si se raporteaza rapid autoritatilor in maxim patru ore."

Explozia de pe platforma Deepwater Horizon din 20 Aprilie a ucis 11 muncitori si o scurgere de petrol descrisa ca cel mai mare dezastru ecologic provocat de om.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
LIVE Liderii Coaliției după ce au votat comasarea alegerilor: Doar cele două mari partide se pot uni și pot face față unui val extremist VIDEO
LIVE Liderii Coaliției după ce au votat comasarea alegerilor: Doar cele două mari partide se pot uni și pot face față unui val extremist VIDEO
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susțin miercuri, 21 februarie, o conferință de presă anunțată pentru ora 19.00 în cadrul căreia prezintă...
#scurgere petrol Golf Mexic, #efecte scurgere petrol Golful Mexic , #stiri internationale