Doua noi mandate de arestare in dosarul exploziei din Beirut

Vineri, 21 August 2020, ora 17:38
2261 citiri
Doua noi mandate de arestare in dosarul exploziei din Beirut

Judecatorul libanez insarcinat cu ancheta asupra exploziei care a devastat pe 4 august portul Beirut si o parte din capitala libaneza a emis vineri doua noi mandate de arestare, a declarat pentru AFP o sursa judiciara.

"Judecatorul de instructie, Fadi Sawan, si-a continuat investigatiile (...) si a emis astazi doua mandate de arestare", a precizat aceasta sursa.

Potrivit Agentiei nationale a informatiei, este vorba despre Hanna Fares, directorul directiei vamilor din Beirut, si de Nayla al-Hajj, inginera in cadrul unei firme insarcinate cu lucrarile de intretinere in hangarul nr. 12, unde a avut loc explozia.

Uriasa deflagratie care a zguduit capitala libaneza, soldandu-se cu 181 de morti si peste 6.500 de raniti, a fost pusa de autoritati pe seama stocarii de sase ani, "fara masuri de siguranta", a 2.750 de tone de nitrat de amoniu intr-un depozit din portul Beirut.

Autoritatile ancheteaza asupra cauzelor deflagratiei care a devastat zone intregi din capitala si a lasat circa 300.000 de persoane fara adapost.

In total, sase suspecti, din cele 25 de persoane anchetate in acest dosar, au facut obiectul unor mandate de arestare de la 4 august, printre care directorul general al portului, Hassan Koraytem, si directorul general al vamilor, Badri Daher.

Autoritatile libaneze, acuzate de multi ca sunt vinovate de producerea dramei prin coruptie si neglijenta, au respins ideea unei anchete internationale, in pofida vocilor care solicita acest lucru in Liban si in strainatate.

Anchetatori ai FBI au ajuns totusi in Liban la solicitarea autoritatilor libaneze pentru a ajuta in ancheta. Franta, care are cel putin doi cetateni ucisi in explozie, a deschis propria sa ancheta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Comandant Hezbollah, lichidat de armata israeliană. Ismail Yousef Baz a fost ținta unui atac în Liban VIDEO
Comandant Hezbollah, lichidat de armata israeliană. Ismail Yousef Baz a fost ținta unui atac în Liban VIDEO
Comandantul regiunii de coastă al Hezbollah a fost lichidat de armata israeliană în urma unui atac aerian efectuat marţi, 16 aprilie, relatează The Times of Israel. Ismail Yousef Baz, al...
Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Zeci de persoane din Argeș, condamnate pentru vaccinări fictive anti-Covid. Ce pedepse au primit
Douăzeci de persoane au fost condamnate de Curtea de Apel Piteşti într-un dosar privind vaccinări fictive anti-COVID, între acestea fiind şi un registrator de la un centru de vaccinare, care...
#Beirut explozie, #dosar penal, #liban, #nitrat de amoniu , #stiri internationale