Dupa ce primul avion Su-57 s-a prabusit, rusii au efectuat primul zbor cu a doua aeronava

Sambata, 31 Octombrie 2020, ora 20:40
12224 citiri
Dupa ce primul avion Su-57 s-a prabusit, rusii au efectuat primul zbor cu a doua aeronava
FOTO: Pixabay

Potrivit unor postari locale din 31.10.2020 de pe retelele de socializare, al doilea avion de vanatoare rusesc de tip Su-57 din productia de serie a efectuat primul zbor deasupra localitatii Komsomolsk pe Amur.

Dupa cum au informat sursele "al doilea prim avion Su-57" a decolat si a aterizat pentru prima data de pe aerodromul din Komsomolsk pe Amur al Intreprinderii de aviatie, scrie publicatia DefenseRomania.ro.

Anterior, reprezentantii intreprinderii anuntasera ca avionul va efectua primul zbor pana la sfarsitul lunii octombrie. Predarea aeronavei catre Ministerul rus al Apararii este planificata pentru sfarsitul anului.

Pe retelele de socializare, avionul de vanatoare de generatia a cincea Su-57 a fost denumit "al doilea prim avion din productia de serie", deoarece primul avion de acest tip destinat Fortelor Aerocosmice ale Federatiei Ruse s-a prabusit, pe 24 decembrie 2019, in timpul unui zbor de testare. Dupa acest incident, toate zborurile cu avioanele Su-57 au fost suspendate.

In prezent, compania de aviatie din Komsomolsk indeplineste un contract incheiat in anul 2019 pentru livrarea a 76 de avioane de vanatoare Su-57, cu care vor fi dotate trei regimente de aviatie. Inceperea predarii catre beneficiar a acestor aeronave este prevazuta pentru anul 2021, iar finalizarea este planificata pentru 2027.

Primele avioane de vanatoare produse vor merge la trupe cu motoare pentru prima etapa, urmand ca aeronavele Su-57 cu motoare pentru etapa a doua sa fie primite incepand din 2025.

Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
Cum poate amenința Rusia din Niger flancul sudic al NATO
În noua eră a rivalității între marile puteri, Africa este unul dintre locurile în care Statele Unite pierd. Rusia câștigă rapid teren în Niger, iar consecințele acestui fapt s-ar putea...
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#stiri internationale, #Rusia, #armata, #su 57, #avion de vanatoare, #razboi, #NATO , #stiri internationale