False victime ale nazismului au primit 42,5 milioane de dolari

Miercuri, 10 Noiembrie 2010, ora 12:11
2428 citiri
False victime ale nazismului au primit 42,5 milioane de dolari

Aproximativ 5.500 de false victime ale nazismului au primit, intr-o vasta inselatorie, despagubiri de la statul german de peste 42,5 milioane de dolari.

In escrocherie au fost implicate 17 persoane, majoritatea de origine rusa, iar sase dintre ele fac parte din organizatia Claims Conference, cu centrul la New York, care ofera ajutor persoanelor care au fost victime ale Holocaustului, potrivit unui comunicat de presa al FBI.

Inculpatii trebuiau sa examineze si sa aprobe cererile legitime ale adevaratelor victime ale nazismului. In schimb, au validat peste 5.500 de cereri false, impartind sumele revenite din despagubire cu complicii lor.

Procurorii federali subliniaza ca organizatia Claims Conference ajuta, zilnic, mii de victime. "Totusi, cei care ajuta victimele sunt, la randul lor, victime ale unor inselaciuni", puncteaza comunicatul FBI.

4.957 de persoane, care au pretins ca au parasit localitatea natala din cauza nazistilor, au primit, fraudulos, despagubiri. Fiecare persoana a obtinut, din anul 2000 pana in 2009, cate 3.600 de dolari, aducand un prejudiciu de 18 milioane de dolari.

Insa "multe persoane care au primit in mod fraudulos bani s-au nascut dupa al Doilea Razboi Mondial, iar cel putin una dintre ele nu era evreu", afirma procurorul, care subliniaza interventia unor complici, recrutati pentru a furniza documente false.

Alte 658 de persoane au primit, de asemenea, plati lunare in valoare de 411 dolari, in total 24,5 milioane de dolari, dupa ce au afirmat ca au trait in ghetouri, timp de cel putin 18 luni, sau in lagare de munca sau de concentrare, timp de cel putin sase luni, se mai arata in comunicat.

"Suntem socati ca exista persoane care sa poata fura bani destinati supravietuitorilor celei mai grave crime din istorie", a fost reactia presedintelui Claims Conference.

Citeste si:
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
Cum a devenit AUR frecventabil, de la un partid hulit. Pierzătorii și câștigătorii moțiunii de cenzură
La începutul lunii septembrie, imediat după scandalul demiterii lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, atât PSD, cât și USR PLUS și AUR au anunțat că depun moțiune de...
Sursa: Ziare.com