Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

FAZ: Inca exista deficiente ale statului de drept in Romania

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 21:42
1608 citiri
FAZ: Inca exista deficiente ale statului de drept in Romania
Foto: cogeaspa.it

Reputatul cotidian german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) analizeaza la sange raportul MCV privind Romania si Bulgaria.

"La sapte ani de la aderarea la UE, Romania si Bulgaria tot nu indeplinesc standardele europene in domeniul justitiei. Asta reiese din ultimul raport al Comisiei Europene privind starea statului de drept din cele doua tari. Independenta justitiei este in continuare pusa in pericol, iar deficientele privind combatarea coruptiei sunt inca prezente.

Raportul este mai critic fata de Bulgaria, decat fata de Romania. Recomandarea facuta este ca ambele tari sa ramana sub supraveghere. Daca peste un an va mai exista un raport privind cele doua tari, ramane la latitudinea noii Comisii, care se va intruni dupa alegerile europarlamentare din mai", noteaza FAZ.

"Bulgaria si Romania au fost primite in 2007 in UE, in ciuda deficientelor statului de drept. Comisia a fost imputernicita sa intocmeasca rapoarte anuale sau semestriale privind starea justitiei din cele doua tari. Pe parcursul anilor tonul acestor rapoarte nu s-a schimbat. De data aceasta raportul lauda progresele in reforma justitiei din Romania. Prin exprimarea sa, Comisia da insa de inteles ca nu este convinsa ca reforma din Romania este durabila si ireversibila", remarca jurnalistii germani.

"Tonul acestor rapoarte este deosebit de important in perspective aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen. Chiar daca cele doua tari indeplinesc conditiile tehnice, Germania si Franta se opun aderarii, invocand deficientele statului de drept. Ramane de vazut daca pozitia Germaniei se va schimba, ca o urmare a inlocuirii ministrului de Interne, Hans Peter Friedrich (CSU), cu Thomas de Maiziere (CDU) ", concluzioneaza Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#MCV Romania 2014, #raport MCV Romania FAZ, #MCV Romania presa germana , #stiri internationale