Femeile însărcinate din Marea Britanie sunt încurajate să se vaccineze, din cauza riscurilor generate de varianta Delta

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 18:01
1862 citiri
Femeile însărcinate din Marea Britanie sunt încurajate să se vaccineze, din cauza riscurilor generate de varianta Delta
Un studiu arată că femeile gravide ar suferi efecte mai severe din cauza tulpinii Delta FOTO Pixabay

Femeile însărcinate din Marea Britanie sunt încurajate de către directoarea asociației moașelor să se vaccineze, după ce, un studiu realizat de Universitatea Oxford, a scos in evidență agravarea simptomelor în rândul acestor persoane din cauza variantei Delta, informează AFP.

"Vaccinul anti-COVID-19 poate să vă ţină, pe voi, pe bebeluşul vostru şi pe apropiaţii voştri, în siguranţă şi în afara spitalelor", a declarat Jacqueline Dunkley-Bent, directoarea asociaţiei moaşelor din Anglia, în contextul în care doar un mic procent din femeile însărcinate din Marea Britanie s-au vaccinat până în prezent împotriva noului coronavirus.

Într-o scrisoare deschisă adresată vineri colegelor ei de breaslă şi femeilor vizate, ea le-a îndemnat pe "femeile însărcinate să ia măsuri pentru a se proteja şi pentru a-şi proteja bebeluşii", subliniind că "vaccinul salvează vieţi".

Acest avertisment intervine după publicarea săptămâna trecută a unui studiu "îngrijorător" realizat de Universitatea Oxford, care a arătat că 99% din femeile însărcinate şi spitalizate din cauza noului coronavirus nu erau vaccinate şi că 10% din femeile însărcinate şi spitalizate necesită internare în secţii de terapie intensivă.

"Totuşi, este o veste bună că atât de puţine dintre femeile însărcinate şi vaccinate au fost spitalizate cu COVID-19", a declarat profesoara Marian Knight, coordonatoarea studiului, care consideră "foarte îngrijorător faptul că numărul de internări ce vizează femei însărcinate şi spitalizate din cauza COVID-19 este în creştere şi că aceste femei par să fie mai severe afectate de varianta Delta".

Conform datelor sale, 200 de femei însărcinate au fost internate din cauza infectării cu noul coronavirus doar săptămâna trecută.

În total, de la începutul pandemiei şi până pe 11 iulie, 3.371 de femei însărcinate au fost spitalizate cu simptome ale acestei boli. Gravitatea stării lor s-a accentuat odată cu răspândirea variantei Delta, au detaliat autorii acestui studiu, care urmează să fie examinat de alţi experţi.

În Marea Britanie, femeile însărcinate pot de la jumătatea lunii aprilie să fie inoculate cu vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna, iar Colegiul Regal al Obstetricienilor şi Ginecologilor (RCOG) şi Colegiul Regal al Moaşelor le sfătuiesc pe femeile însărcinate din această ţară să se vaccineze cât mai repede împotriva COVID-19.

Potrivit datelor publicate de Public Health England pe 22 iulie, aproximativ 51.700 de femei însărcinate din Anglia au primit o primă doză de vaccin anti-COVID-19, iar 20.600 au primit ambele doze. Aceste cifre sunt însă departe de totalul de 606.500 de femei însărcinate care au fost înregistrate în Anglia în perioada 2020-2021 de medicii lor de familie, precizează BBC.

Viitoarele mame din Anglia pot fi liniştite în privinţa siguranţei vaccinurilor anti-COVID-19, afirmă Marian Knight, care insistă asupra avantajelor vaccinării "nu doar pentru ele, ci şi pentru bebeluşii lor", întrucât "anticorpii le sunt transmişi acestora".

Citește și:
Vizită surpriză a Prințului William. Unde a fost azi moștenitorul tronului Marii Britanii VIDEO
Vizită surpriză a Prințului William. Unde a fost azi moștenitorul tronului Marii Britanii VIDEO
Prinţul William al Marii Britanii a făcut miercuri o călătorie neanunţată în Polonia pentru a mulţumi trupelor britanice şi poloneze implicate în acordarea de sprijin Ucrainei şi pentru...
Amenințarea lui Lukașenko, după intenția Marii Britanii de a trimite obuze cu uraniu în Ucraina: „Rusia nu are doar uraniu sărăcit!”
Amenințarea lui Lukașenko, după intenția Marii Britanii de a trimite obuze cu uraniu în Ucraina: „Rusia nu are doar uraniu sărăcit!”
Marea Britanie intenționează să transfere obuze cu uraniu sărăcit armatei ucrainene. Dacă muniția cu uraniu sărăcit este folosită asupra trupelor ruse, răspunsul va fi teribil pentru...
#vaccinare covid, #Gravide, #Marea Britanie , #stiri internationale