Fostul ambasador britanic in SUA sustine ca premierul Boris Johnson este fascinat de Trump

Sambata, 05 Septembrie 2020, ora 17:14
2968 citiri
Fostul ambasador britanic in SUA sustine ca premierul Boris Johnson este fascinat de Trump
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Fostul ambasador britanic in SUA, Kim Darroch, afirma ca premierul britanic Boris Johnson este fascinat de presedintele american Donald Trump si intrigat de "relatia sa intermitenta cu faptele si cu adevarul", intr-o noua carte care apare in serial incepand de sambata in publicatia The Times, transmite EFE.

Intr-un interviu cu aceasta publicatie, Darroch, care la 10 iulie 2019 a demisionat dupa ce in presa au aparut telegrame diplomatice in care il califica pe Trump drept "inept", da partial vina pentru caderea sa in dizgratie pe Johnson care, atunci cand a candidat pentru sefia Partidului Conservator, nu l-a sustinut in fata atacurilor presedintelui american.

In timp ce guvernul in exercitiu al conservatoarei Theresa May l-a sprijinit, Johnson, favorit sa-i succeada, a evitat s-o faca, intr-o dezbatere televizata din 9 iulie 2019, dupa ce Trump a anuntat ca nu va mai discuta cu diplomatul englez, pe care l-a numit "afectat si prost".

In cartea "Collateral Damage: Britain, America and Europe in the Age of Trump" (Pagube colaterale: Marea Britanie, America si Europa in era lui Trump), Darroch scrie despre activitatea sa la ambasada din Washington, pe care Johnson a vizitat-o in calitate de ministru de externe in guvernul lui May.

Fostul ambasador povesteste ca actualul premier britanic, care a ajuns in aceasta functie la 24 iulie 2019, se simtea atras indeosebi de "vocabularul limitat" al liderului republican american, de "simplitatea mesajului, de dispretul fata de corectitudinea politica, de imaginile adesea incendiare" si de modul in care gestiona "adevarul".

La randul sau, Trump vedea in Johnson un fel de "suflet pereche", afirma Darroch, care, in timpul interviului, apreciaza ca este posibil ca Johnson sa foloseasca un stil asemanator celui al lui Trump atunci cand isi transmite mesajele catre populatie.

#Trump, #presedinte, #fascinatie, #ambasador, #premier , #stiri internationale