Fostul avocat al presedintelui SUA: "Lacomia si ura fata de Hillary Clinton l-au impins pe Trump sa-i ceara ajutor lui Putin"

Duminica, 06 Septembrie 2020, ora 17:18
6712 citiri
Fostul avocat al presedintelui SUA: "Lacomia si ura fata de Hillary Clinton l-au impins pe Trump sa-i ceara ajutor lui Putin"
Foto: Facebook/ Donald J. Trump

Lacomia - nu tradarea - l-a determinat pe Donald Trump sa-i ceara ajutor presedintelui rus Vladimir Putin in scrutinul prezidential din 2016, scrie intr-o noua carte, Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Trump. Intre timp, acesta a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru diverse fraude si incalcarea legilor electorale. Cartea a fost calificata de DPA drept "bomba".

Trump dorea sa construiasca un turn cu 120 de etaje in Piata Rosie din Moscova, din care 30 de etaje urmau sa adaposteasca un hotel de cinci stele si un spa purtand numele fiicei presedintelui, Ivanka Trump, a relatat sambata publicatia The Washington Post, care a anuntat ca a intrat in posesia unui exemplar din cartea lui Cohen.

Trump intentiona sa-i ofere gratis lui Putin apartamentul de tip penthouse "pentru a-l peria", scrie Cohen. "Intreaga poveste cu patriotismul si tradarea este irelevanta in mintea lui. Trump se folosea de campanie pentru a face bani pentru el: asta a si facut", scrie Cohen.

Trump si Putin erau uniti prin ura lor fata de Hillary Clinton, mai scrie Cohen, care spune ca Putin era furios pe Clinton pentru ca fostul secretar de stat al SUA sustinuse protestele in masa impotriva lui din 2011.

"Ceea ce a parut a fi un complot a fost in realitate o confluenta a intereselor comune in a-i face rau lui Hillary Clinton in orice mod cu putinta, pana la (si inclusiv prin) amestecul in alegerile americane - o tema care l-a lasat pur si simplu rece pe Trump", continua Cohen, a carui carte, "Disloyal: A Memoir" (Neloial: Memorii) urmeaza sa vada lumina tiparului marti, 8 septembrie.

Potrivit Reuters, in cartea sa, Cohen sustine ca Trump a facut remarci injurioase la adresa unor lideri de culoare din intreaga lume, inclusiv la adresa fostului presedinte sud-african Nelson Mandela. Conform extraselor publicate de The Washington Post, dupa moartea lui Mandela, in 2013, Trump ar fi spus: "Mandela a pus pe butuci o intreaga tara. E o hazna. Duca-se naibii Mandela. N-a fost niciun lider".

Cohen mai sustine in cartea sa ca Trump ar fi declarat: "Spuneti-mi mie o tara condusa de un negru care sa nu fie o hazna. Sunt toate niste haznale ordinare".

Fostul avocat al lui Trump mai afirma ca Trump nu da doi bani pe minoritati si ca ar fi declarat in timpul campaniei electorale din 2016 ca nu va reusi sa castige votul hispanicilor. "La fel ca negrii, (si hispanicii) sunt prea idioti ca sa voteze cu Trump", ar fi spus presedintele american, potrivit lui Cohen.

Intr-o scrisoare adresata cotidianului The Washington Post, secretara de presa a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a atacat credibilitatea lui Cohen. "Michael Cohen este un delincvent cazut in dizgratie si un avocat dat afara din barou, care a mintit Congresul. Si-a pierdut intreaga credibilitate si nu este deloc surprinzator ca suntem martorii celei mai recente incercari de-a sa de a profita de pe urma minciunilor pe care le spune", a transmis McEnany.

Citește și:
Trump cere desființarea Constituției SUA. Oficial de la Casa Albă: ”Nu poți iubi America doar când câștigi”
Trump cere desființarea Constituției SUA. Oficial de la Casa Albă: ”Nu poți iubi America doar când câștigi”
Fostul preşedinte republican al SUA, Donald Trump, a cerut sâmbătă desfiinţarea Constituţiei americane, insistând din nou asupra acuzaţiilor sale că ar fi pierdut în urma unei fraude...
Putin pierde susținerea opiniei publice ruse, susține Ministerul britanic al Apărării. ”Doar 25% sprijină continuarea conflictului”
Putin pierde susținerea opiniei publice ruse, susține Ministerul britanic al Apărării. ”Doar 25% sprijină continuarea conflictului”
Sprijinul din partea opiniei publice ruse pentru războiul din Ucraina ”scade substanţial”, a anunţat duminică Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ zilnic, potrivit...