Fostul premier al Japoniei sustine ca trebuie limitat timpul de vorbire al femeilor la intruniri: "Altfel nu vom termina niciodata"

Miercuri, 03 Februarie 2021, ora 22:46
6826 citiri
Fostul premier al Japoniei sustine ca trebuie limitat timpul de vorbire al femeilor la intruniri: "Altfel nu vom termina niciodata"
Yoshiro Mori sustine ca femeile vorbesc prea mult in sedinte FOTO Twitter

Yoshiro Mori, fost premier al Japoniei, a spus ca este necesara reglementarea timpului de vorbire al femeilor la diverse intruniri, "altfel nu vom putea termina niciodata", informeaza nytimes.com.

Presedinte al Comitetului de Organizare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Yoshiro Mori, a provocat reactii pe retelele sociale dupa ce au aparut informatii despre comentariile la adresa femeilor in timpul unei sedinte executive a Comitetului Olimpic Japonez care a avut loc online.

"In consiliile cu multe femei, sedintele dureaza atat de mult timp", a spus razand Mori, in varsta de 83 de ani, potrivit unui articol din publicatia Asahi Shimbun. "Femeile au un puternic simt al competitiei. Daca o persoana ridica mana, probabil ca altele se gandesc, trebuie sa spun si eu ceva. De aceea toata lumea vorbeste".

Mori, fost prim-ministru, raspundea la o intrebare prin care ii cerea sa comenteze planul comitetului olimpic de a creste numarul membrilor femei din consiliul de administratie la peste 40% din total.

"Trebuie reglementat intr-o oarecare masura timpul de vorbire. Altfel nu vom putea termina niciodata", a spus Mori.

Reactiile nu au intarziat sa apara, iar pe pe Twitter, utilizatorii au inceput rapid sa solicite demisia lui Mori. Altii au sugerat ca varsta lui Mori si atitudinea sa invechita reprezinta adevarata problema. Mori, care a fost adesea fata publica a comitetului organizator de la Tokyo, deoarece a insistat ca Jocurile sa se desfasoare in mijlocul unei pandemii globale, a parut sa faca o exceptie pentru femeile care sunt in prezent membre ale comitetului organizator de la Tokyo. Aceste femei, a sugerat el, sunt capabile sa vorbeasca atat cat sa corespunda standardelor sale de concizie.

Aceste femei "au experimentat intruniri internationale. De aceea discutiile lor sunt sofisticate, ajung la subiect si sunt foarte utile", a spus el.

Masa Takaya, purtator de cuvant al comitetului de organizare din Tokyo, a declarat ca nu are niciun comentariu cu privire la remarcile lui Mori despre femei.

Pe retelele de socializare, pe fondul cererilor de demisie a domnului Mori, altii si-au exprimat uimirea nu doar in legatura cu comentariile sale, ci si cu faptul ca nimeni de la intrunire nu a obiectat. "Aceasta nu este altceva decat discriminare impotriva femeilor", a scris un utilizator Twitter. "Ar trebui sa demisioneze imediat. Dar problema este ca nimeni nu l-a oprit. Cea mai mare stire este ca a spus acest lucru la sedinta oficiala a Comitetului de Organizare, unde au participat si reporteri, si ca nimeni nu a oprit discriminarea".

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Yoshiro Mori, #Japonia, #Femei, #relgementare , #stiri internationale