Fotografia anului 2016: Zambetul

Sambata, 31 Decembrie 2016, ora 21:30
9502 citiri
Fotografia anului 2016: Zambetul
Foto: playbuzz

Despre anul 2016 se vor spune multe, dar in niciun caz ca a fost un an sarac in evenimente: alegerea lui Donald Trump in SUA, Brexit sau votul pentru iesirea Marii Britanii din UE, continuarea razboiului din Siria si a migratiei refugiatilor, atentatele de la Nisa, Bruxelles sau Istanbul, celebritatile care au murit, Jocurile Olimpice si EURO 2016.

Au fost milioane de stiri, miliarde de oameni afectati si discutii nesfarsite. Si, peste toate, alte milioane de imagini. Din toate acestea, am ales una, cea a unuia dintre cei mai mari sportivi din istorie care zambeste in timp ce triumfa din nou.

Este vorba despre Usain Bolt, cel care a intrat in istoria sportului in acest an, la Jocurile Olimpice de la Rio, cucerind medalia de aur in proba de 100 de metri pentru a treia editie consecutiv.

Cea mai faimoasa imagine a Olimpiadei si una dintre cele definitorii ale anului este din semifinalele acestei probe, cand jamaicanul se intoarce spre un alt concurent, canadianul Andre De Grasse, in plina alergare, spre finalul probei, si zambeste.

In poza se vede clar detasarea lui Bolt si incrancenarea celorlalti alergatori, care sunt grupati la distanta considerabila in spatele sau.

Imaginea a fost inclusa in topul fotografiilor anului 2016 de catre unele dintre cele mai prestigioase institutiie de presa ale lumii - Time, BBC, The Guardian, Euronews, NBC News sau International Business Times.

Cateva zile mai tarziu, Bolt a repetat aceasta postura, tot cu Andre De Grasse, in semifinalele probei de 200 de metri. Cu cate trei medalii de aur la fiecare dintre ultimele trei Jocuri Olimpice, in probele de 100 si 200 de metri si de stafeta, jamaicanul de 30 de ani este o legenda in activitate.

Detinator al recordurilor mondiale la 100 si 200 de metri, Bolt a anuntat ca se va retrage anul viitor.

Foto: Hepta.ro

Alte imagini care sunt considerate definitorii pentru anul 2016 sunt cea a baietelului sirian Omran, cu fata acoperita de sange, fotografie surprinsa in ambulanta, sau salutul lipsit de entuziasm dintre Donald Trump, viitorul presedinte al Americii, si Barack Obama, in prima lor intalnire la Casa Alba dupa alegerea republicanului.

De altfel, Trump si Obama au mai fost surprinsi in fotografii celebre ale anului - republicanul salutand o sustinatoare ori tinand in brate doi bebelusi sau Obama dansand tango ori imbratisand-o pe Hillary Clinton. Aceasta din urma este protagonista unuia dintre cele mai celebre selfiuri ale anului, cu sustinatorii sai.

Alte imagini definitorii ale lui 2016 sunt femeia ranita in atentatele de pe aeroportul din Bruxelles din 22 martie, asistenta Ieshia Evans care a devenit un simbol al miscarii Black Lives Matter in America, o fana a lui David Bowie care ii aduce un ultim omagiu avand tatuat chipul sau pe spate, ucigasul ambasadorului Rusiei in Turcia la cateva secunde dupa atac, baietelul afgan fan al lui Lionel Messi si refugiatii ale caror barci se rastoarna in Marea Mediterana.

Iata si fotografiile anilor trecuti:

Fotografia anului 2015: Copilul

Fotografia anului 2014: Bucuria

Fotografia anului 2013: Speranta

Fotografia anului 2012: Imbratisarea

Fotografia anului 2011: Sarutul

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Fotografia anului 2016, #Usain Bolt zambet Olimpiada, #Usain Bolt Jocurile Olimpice, #Usain Bolt fotografia anului, #Donald Trump Barack Obama Casa Alba , #stiri internationale