Franta anunta expulzarea a aproape 50 de persoane, suspecte de radicalizare

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 16:58
2998 citiri
Franta anunta expulzarea a aproape 50 de persoane, suspecte de radicalizare
Politia franceza pe strazile din Nisa dupa atentatul islamist/Twitter

In total 48 de straini aflati intr-o situatie in neregula si suspectati de radicalizare au fost expulzati din Franta, incepand de la 1 iulie, a anuntat ministrul francez de Interne Gerald Darmanin vineri, la postul de radio franceinfo, relateaza AFP.

El anunta la jumatatea lui octombrie ca Franta vrea sa expulzeze de pe teritoriul sau 231 de straini aflati in neregula si urmariti din cauza unei radicalizari.

In afara de cele 48 de expulzari, "jumatate dintre aceste 231 de persoane se afla in prezent in incapacitatea de a afe rau", a declarat ministrul.

Aproximativ 50 dintre aceste persoane se afla in centre de retentie administrativa, in asteptarea expulzarii, iar alte 43 sunt plasate in arest la domiciliu, potrivit anturajului ministrului.

"Pe teritoriul francez exista in continuare peste 100 de straini intr-o situatie in neregula pe care ii suspectam de radicalizare", a precizat Darmanin.

Ministrul a anuntat ca spera ca vizitele sale in Maroc, Tunisia, Algeria sau Rusia - tarile cele maireprezentate in randul strainilor radicalizati aflati in neregula in Franta - "vor accelera aceste expulzari".

Aceste vizite, in cursul carora ministrul le-a prezentat autoritatilor respective o lista cu persoane care urmeaza sa fie expulazate, au "dat deja un anumit numar de rezultate", a declarat el.

In total, "peste 450" de straini aflati in neregula, inscrisi intr-un fisier de semnalare in vederea prevenirii radicalizarii cu caracter terorist (FSPRT), au fost expulzati din Franta de la inceputul mandatului de cinci al presedintelui Emmanuel macron, a precizat Darmanin.

Maia Sandu, inaintea turului 2 al alegerilor din Republica Moldova: "Politica, modul in care aceasta este facuta, poate fi dezgustatoare"

Coronavirus: Pretul imunitatii naturale de grup ar fi cresterea numarului mortilor de cel putin 4 ori, conform estimarilor belgiene

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Europenii, neputincioși în a întări apărarea antiaeriană a Kievului. ”Dacă americanii ne-ar putea trimite sisteme Patriot”
Mai multe țări, inclusiv Franța, sunt reticente în a se despărți de sistemele lor de apărare avansate, chiar dacă secretarul general al NATO a încurajat capitalele europene să transfere...
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa se încălzeşte de două ori mai repede decât media planetei. Record de zile de „stres termic extrem”
Europa a înregistrat în 2023 un număr-record de zile în care căldura resimţită de corpul uman a fost ”extremă”, din cauza unei temperaturi de peste 35°C-40°C. Efectul asupra...
#stiri internationale, #Franta, #radicalizare, #islam, #Europa, #terorism , #stiri internationale