Gazoductul Nord Stream 2 a fost finalizat

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 11:58
2322 citiri
Gazoductul Nord Stream 2 a fost finalizat
Debutul livrărilor de gaze prin Nord Stream 2 ar putea fi o veste bună pentru pieţele europene FOTO Pixabay

Grupul rus Gazprom a anunţat vineri, 10 septembrie, că lucrările de construcţie la gazoductul Nord Stream 2 au fost finalizate.

"La o reuniune operaţională care a avut loc la sediul Gazprom, directorul general al grupului, Alexey Miller, a informat la ora locală 8.45 (5.45 GMT) lucrările de construcţie la Nord Stream 2 au fost finalizate", a informat grupul energetic controlat de statul rus, într-un comunicat de presă.

Zilele trecute, operatorul proiectului Nord Stream 2 anunţa că specialiştii aflaţi pe nava rusească Fortuna au sudat ultima ţeavă din această conductă care trece prin apele teritoriale germane, care apoi urma să fie unită cu secţiunea din apele teritoriale daneze pentru finalizarea proiectului.

Potrivit Gazprom, o cantitate de 5,6 miliarde metri cubi de gaze naturale ar putea fi livrată prin Nord Stream 2 până la finele acestui an.

Gazoductul Nord Stream 2 este compus din două linii separate care împreună pot să transporte anual 55 miliarde metri cubi de gaze din Rusia în Germania, o cantitatea suficientă pentru aprovizionarea a 26 de milioane de gospodării.

Citând surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg a dezvăluit că Gazprom intenţionează să demareze livrările de gaze prin prima linie a Nord Stream 2 la 1 octombrie, iar prin ambele linii de la 1 decembrie.

Programat iniţial să devină funcţional în 2019, gazoductul Nord Stream 2 a suferit numeroase întârzieri după ce SUA au ameninţat că vor penaliza companiile care se implică în construcţia acestei conducte. Perspectivele s-au schimbat după ce preşedintele Joe Biden a decis să elimine unele sancţiuni, în luna mai a acestui an când a fost convenit un acord cu Germania, care a avertizat că va reacţiona dacă Rusia va încerca să folosească energia ca o armă împotriva Ucrainei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#gazprom, #gazoduct, #Nord Stream 2 , #stiri internationale
Comentarii