Germania anunta ca nu intentioneaza sa dea inapoi in disputa cu SUA asupra Nord Stream 2

Luni, 28 Decembrie 2020, ora 13:50
5192 citiri
Germania anunta ca nu intentioneaza sa dea inapoi in disputa cu SUA asupra Nord Stream 2
Nord Stream/industry Europe.com

Berlinul nu intentioneaza sa dea inapoi in disputa cu Statele Unite asupra gazoductului Nord Stream 2, a declarat pentru DPA ministrul german de externe Heiko Maas.

"Nu este cazul sa vorbim despre suveranitatea europeana daca prin aceasta se intelege ca noi sa facem totul in viitor asa cum vrea Washingtonul", a declarat Maas in comentarii citate luni de agentia germana de presa, inainte ca Joe Biden sa preia presedintia SUA de la Donald Trump pe 20 ianuarie.

Berlinul se asteapta la un nou inceput cu Washingtonul sub Biden dupa ce relatiile s-au deteriorat in timpul mandatului lui Trump.

Dar vor mai exista puncte de disputa, a notat Maas. "Guvernul german nu isi va schimba pozitia fata de Nord Stream 2", a insistat Maas. "Important este ca suntem aliniati in problemele strategice centrale si geopolitice, ca ne aflam de aceeasi parte a baricadei", a spus el.

Politica Statelor Unite in aceasta privinta nu se asteapta sa se schimbe odata cu investirea lui Biden - presedintele democrat ales respinge proiectul, la fel ca Trump.

Conducta Nord Stream 2 urmeaza sa transporte direct gaz provenit din Rusia catre Germania, economia de top a UE, printr-o ruta sub Marea Baltica similara cu linia operationala curenta Nord Stream.

SUA au condamnat conducta ca amenintand securitatea aliatilor NATO din UE prin cresterea dependentei de Rusia si au amenintat cu noi sanctiuni.

Recent, s-a anuntat ca conducta este terminata in proportie de 94%.

Sustinatorii proiectului gazoductului acuza Statele Unite ca vor doar sa poata vinde mai bine propriul gaz catre Europa.

Deputat AUR, mesaj delirant despre campania de vaccinare: "Incep astfel Zilele Apocalipsei? Ni se cere o jertfa pentru o lume fara suferinta, dar si fara Dumnezeu?"

Cum a ajuns o gluma la adresa vaccinului anti-COVID sa fie luata in serios pe grupurile antivax

CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
CTP nu-l iartă pe Putin: "Fenomenală seria divergentă de minciuni kaghebiste"
Masacrul de la Moscova, în urma căruia au murit peste 140 de oameni și au fost răniți peste 205, este marcat, în opinia lui Cristian Tudor Popescu, de o serie de minciuni catalogate ca fiind...
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Servicii secrete în tranziție și terorism second-hand
Recentul atac terorist asupra unei săli de spectacol dintr-o suburbie a Moscovei, în Krasnogorsk, soldat cu 139 de morți și 182 de răniți, ridică multiple întrebări, de la cine se află cu...
#stiri internationale, #Nord Stream 2, #Statele Unite Americii, #Rusia, #energie , #stiri internationale
Comentarii
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1