Germania a incheiat un contract pentru achizitia a 38 de avioane de lupta

Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 23:29
5789 citiri
Germania a incheiat un contract pentru achizitia a 38 de avioane de lupta
FOTO Twitter

Germania a semnat un contract cu Airbus pentru achizitia a 38 de noi avioane de lupta de tipul Eurofighter, a anuntat miercuri, 11 noiembrie, grupul aeronautic european, o decizie care vizeaza reinnoirea flotei sale invechite de avioane de vanatoare, relateaza AFP.

Deputatii din Bundestag, camera inferioara a Parlamentului german, si-a dat joi acordul pentru aceasta achizitie, a carei livrare este prevazuta sa aiba loc intre 2025 si 2030, acordandu-i o alocare de aproape 5,5 miliarde de euro.

"Aceste 38 de aparate se numara printre cele prevazute intr-un plan mai amplu" prezentat in aprilie de guvern, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Ministerului Apararii german.

La momentul respectiv, ministrul german al apararii Annegret Kramp-Karrenbauer a anuntat un plan global pentru fortele aeriene germane vizand achizitionarea a 93 de avioane europene Eurofighter si a 45 de avioane F-18 americane pentru reinnoirea flotei sale de Tornado.

Aceasta dorinta a lui Kramp-Karrenbauer nu se va putea insa realiza integral inainte de "legislatura urmatoare", respectiv cel mai devreme la finalul lui 2021, a precizat un purtator de cuvant al ministerului sau.

Aceasta prima comanda confirmata de 38 de avioane Eurofighter, cunoscuta si sub numele de proiectul Quadriga, vizeaza livrarea a 30 de aparate monoloc si a opt cu doua locuri.

"Noul Eurofighter Tranche 4 este in prezent avionul de lupta de constructie europeana cel mai modern, cu o durata de viata utila care depaseste usor 2060. Capacitatile sale tehnice vor permite integrarea sa completa in viitorul sistem aerian de lupta european FCAS", si-a exprimat satisfactia managerul Airbus Defence and Space, Dirk Hoke, intr-un comunicat.

Lansat in 2003, Eurofighter Typhoon este construit de un consortiu european format din grupul franco-germano-spaniol EADS, grupul britanic BAe Systems si cel italian Alenia. Aparatul de zbor este in dotarea fortelor armate din Germania, Regatul Unit, Italia, Spania, Arabia Saudita si sultanatul Oman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania plănuiește să liberalizeze avorturile
Germania plănuiește să liberalizeze avorturile
Întreruperile în primele 12 săptămâni de sarcină ar putea fi permise necondiţionat în Germania. În principiu, avortul este interzis în Germania şi constituie infracţiune, conform...
Motivul pentru care un cunoscut politician grec, fost ministru de finanțe, a fost întors din drum la intrarea în Germania
Motivul pentru care un cunoscut politician grec, fost ministru de finanțe, a fost întors din drum la intrarea în Germania
Yanis Varoufakis, fost ministru de finanțe al Greciei, nu a fost lăsa să intre în Germania pentru a participa la o conferinţă controversată pro-palestiniană, la Berlin. Autoritățile se...
#Germania, #achizitie, #avioane de lupta , #stiri internationale
Comentarii