Germania interzice drapelele Hamas si PKK

Vineri, 25 Iunie 2021, ora 15:15

   

Germania interzice drapelele Hamas si PKK
Bundestagul, camera inferioara a Parlamentul din Germania, a adoptat o lege care interzice drapelele organizatiilor clasate drept teroriste de Uniunea Europeana, printre care miscarea islamista palestiniana Hamas si Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relateaza AFP.


Bundestagul a adoptat in noaptea de joi spre vineri o serie de legi prezentate de guvernul Angelei Merkel ca vizand domeniul securitatii. Bundesratul, camera superioara, urmeaza sa randul sau se exprime asupra acestor legi.

Una dintre ele prevede interzicerea drapelelor organizatiilor clasate drept teroriste de UE, printre care miscarea islamista palestiniana Hamas sau Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Pana acum, era interzisa doar afisarea simbolurilor organizatiilor scoase in afara legii de catre Germania.

O alta dispozitie legislativa interzice publicarea pe forumuri extremiste a "listelor de dusmani", care contin deseori date personale. Publicarea acestor liste va fi de acum pasibila de trei ani de inchisoare.

Incitarea la ura impotriva evreilor, musulmanilor, precum si impotriva persoanelor homosexuale sau cu handicap va fi de asemenea pedepsita mai sever. Pana acum, scrisorile sau email-urile nu erau considerate drept incitari la ura daca nu erau facute publice. Aceasta scapare a fost acum remediata.


Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1315 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor