Ghimpu: Basescu tine la AIE, poate se va intalni si cu Lupu si Urechean

Luni, 23 August 2010, ora 20:20
1365 citiri
Ghimpu: Basescu tine la AIE, poate se va intalni si cu Lupu si Urechean

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, tine foarte mult la Alianta pentru Integrare Europeana si poate se va intalni cu Urechean si Lupu, a declarat luni, intr-un interviu pentru portalul Privesc.eu, presedintele interimar al R.Moldova, Mihai Ghimpu.

Mihai Ghimpu a mentionat ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, nu este de partea sa sau a premierului Filat. "El tine foarte mult la Alianta pentru Integrare Europeana. Poate se va intalni si cu Urechean si Lupu", a spus liderul Partidului Liberal.

Presedintele Traian Basescu a sugerat saptamana trecuta, la Iasi, ca nu are incredere in mentinerea actualei formule a coalitiei de guvernamant de la Chisinau, din care fac parte patru partide, exprimandu-si preferinta pentru liberalii presedintelui Mihai Ghimpu si liberal-democratii premierului Vladimir Filat.

Intrebat, dupa intalnirea de joi cu premierul moldovean Vlad Filat, care vine la scurt timp dupa o intrevedere cu un alt lider al Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE), Mihai Ghimpu, daca Alianta are sanse sa ramana "temeinica" pana la alegerile prezidentiale, presedintele roman Traian Basescu a replicat, razand in hohote, cu o alta intrebare: "De ce credeti ca m-am intalnit numai cu doi (dintre liderii Aliantei-n.r.)?".

Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a mai declarat luni, ca va condamna oricum comunismul in R. Moldova, eventual dupa alegerile prezidentiale legislative si prezidentiale care vor avea loc in toamna.

"Cand o sa facem reforme, atunci vom condamna comunismul. Sa nu ne trezim cu surprize din partea Curtii Constitutionale. Daca nu reusim pana la alegeri, atunci dupa scrutin vom condamna comunismul", a a afirmat Ghimpu in interviul pentru Privesc.eu si UNIMEDIA.

Un astfel de gest ar putea irita si mai mult Moscova, mai ales ca precedentul decret semnat de Mihai Ghimpu, prin care declara 28 iunie Zi a ocupatiei sovietice, a starnit profunda nemultumire a Rusiei.

Decretul se incheiea cu solicitarea retragerii de catre Federatia Rusa, succesoare de drept a Uniunii Sovietice, a trupelor si armamentului de pe teritoriul Republicii Moldova. In cele din urma, decretul a fost declarat in justitie neconstitutional.

Presedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a declarat vineri ca lucreaza la un nou decret, de condamnare a pactului Ribbentrop-Molotov, semnat la 23 august 1939, care a scindat Europa, impartind-o in sfera de influenta sovietica si cea occidentala. "Ceea ce s-a produs atunci trebuie condamnat", a tinut sa mentioneze Ghimpu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Mihai Ghimpu, #Mihai Ghimpu Republica Moldova, #Mihai Ghimpu invitatie Basescu , #stiri internationale