Ziare.com

Greva de la Lufthansa perturba traficul aerian din mai multe orase germane

de Valentin Busuioc
Marti, 04 Septembrie 2012, ora 10:57

   

Greva de la Lufthansa perturba traficul aerian din mai multe orase germane
Personalul de bord al companiei aeriene Lufthansa a intrat, marti, din nou in greva, la Berlin, Frankfurt si Munchen, la ora locala 5 (ora 6 a Romaniei), protestele, planificate sa dureze pana la ora 13 (14 ora Romaniei), afectand deja programul curselor.

Pasagerii au fost deja anuntati de firma prin SMS in legatura cu intarzierile probabile.

Principalele revendicari ale angajatilor sunt: cresterea salariului individual cu 5%, efect retroactiv pana la 1 aprilie 2012 si in viitor pana in martie 2013, modificarea structurii salariale si impartirea profitului companiei, fiecarui salariat urmand sa ii revina 8% dintr-un salariu lunar, informeaza site-ul Ufo-online.com.

De asemenea, sindicatul respinge folosirea personalului interimar in avioanele Lufthansa.

Greva apare pe fondul problemelor cauzate de competitie, al preturilor in continua crestere la kerosen, precum si al scaderii actiunilor Lufthansa, ultima valoare cotata la bursa fiind de 9,67 euro/actiune, potrivit AFP.

In februarie, personalul tehnic de control al benzilor rulante de la aeroportul din Frankfurt si-a dat demisia, din cauza ca revendicarile salariale nu le-au fost satisfacute angajatilor. Aeroportul este principalul nod de retea al companiei Lufthansa.

Cu toate acestea, conducerea firmei isi asuma riscuri disperate.

La inceputul anului, Lufthansa a intreprins taieri masive de costuri, in scopul maririi profitului cu 1,5 miliarde de euro pana in 2014.

Directorul departamentului de pasageri Lufthansa, Peter Gerber, a anuntat ca ultima oferta de crestere salariala a fost de 3,5%.

Desi sindicatul UFO anuntase ca negocierile s-au ameliorat in privinta unor puncte-cheie, ele au esuat dupa ce conducerea a refuzat deblocarea unor posturi.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1530 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor