Guvernul grec, acuzat ca a alocat 20 de milioane de euro unor entitati media obscure, sub forma unei campanii de informare privind COVID-19

Miercuri, 15 Iulie 2020, ora 17:27

   

Guvernul grec, acuzat ca a alocat 20 de milioane de euro unor entitati media obscure, sub forma unei campanii de informare privind COVID-19
Mai multe organizatii, intre care International Press Institute (IPI) si Media Freedom Rapid Response (MFRR), au transmis o scrisoare deschisa Guvernului grec prin care cer o mai mare transparenta si obiectivitate in distribuirea fondurilor publice din campania de informare privind Covid-19, potrivit keeptalkinggreece.com.

O analiza recenta a aratat ca fondurile alocate in campania de sanatate publica legata de Covid-19, 20 de milioane de euro, nu au fost distribuite echitabil. Entitatile media critice la adresa guvernului, intre care Documento, au primit mai putini bani sau chiar au fost excluse din schema.

Scrisoarea critica distribuirea advertorialelor administrata de o companie privata si cere Guvernului sa ofere lamuriri privind criteriile de selectie a entitatilor media si de atribuire a sumelor.

Peste 1.230 de entitati au primit ajutor financiar, intre care mai mult de 200 de site-uri care nu sunt listate in Online Media Register, care sunt inactive ori chiar inexistente, bloguri obscure sau care au un numar redus de cititori, se arata in scrisoare.

"Orice finantare de la stat pentru presa trebuie distribuita printr-un proces transparent, accesibil si analizabil, bazat pe criterii obiective. Nu pare sa fie cazul aici", mai spun semnatarii, care adauga ca vor monitoriza indeaproape situatia.Scrisoarea adresata prim-ministrului Kyriakos Mitsotakis si viceprim-ministrului si purtatorului de cuvant al Guvernului, Stelios Petsas, este semnata de Article 19, European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), Free Press Unlimited (FPU), International Press Institute (IPI) si Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT).
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 643 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Utilizator sters
e putin, foarte putin ....
ai nostri "alesi" la prima strigare prin OUG au dat un mizilic de 40 milioane de iepuroi (pe din dos au dat dublu sau triplu ca deh, doctorii "trebuie sa manince si gura lor ceva" ca "sa iese" minciuna oficiala bine si Boul Apis sa se poata baga sub pat de frica "pandemuiei" 19)
z123456
rank 5
stai linistit gebe
guvernele tale psd-iste au pompat in televiziunile si site-urile de propaganda mult mai multi bani din 2012 incoace si continua sa o faca prin primariile psd-iste sau parlament (in cazul TVR), mai citeste si tu stirile.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor