Guvernul SUA a atribuit AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea si furnizarea unui tratament cu anticorpi pentru COVID-19

Duminica, 11 Octombrie 2020, ora 07:31
2892 citiri
Guvernul SUA a atribuit AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea si furnizarea unui tratament cu anticorpi pentru COVID-19
FOTO Unsplash

Guvernul Statelor Unite a atribuit companiei AstraZeneca 486 de milioane de dolari pentru dezvoltarea si furnizarea a pana la 100.000 de doze de tratament cu anticorpi pentru COVID-19, o clasa similara cu a medicamentului cu care a fost tratat presedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Acordul, convenit in cadrul programului Operation Warp Speed al administratiei Trump, este pentru dezvoltarea unui cocktail cu anticorpi monoclonali care poate preveni COVID-19, mai ales in cazul populatiei cu varste de peste 80 de ani, aflata in categoria de risc ridicat, a anuntat Departamentrul pentru Sanatate si Servicii Umane al SUA.

Tratamentul a ajuns in centrul atentiei dupa ce Trump a fost tratat cu medicamentul cu anticorpi al companiei Regeneron Pharmaceuticals, saptamana trecuta. Presedintele a publicat si un video pe Twitter, in care i-a laudat beneficiile.

Intr-o convorbire telefonica facuta publica vineri, un oficial important din domeniul sanatatii a spus ca guvernul american se asteapta sa puna la dispozitie, gratuit, peste 1 milion de doze de tratament cu anticorpi pentru pacientii bolnavi de COVID-19 similar cu cel administrat lui Trump.

Regeneron si Eli Lilly au solicitat Administratiei pentru Alimente si Medicamente a SUA autorizatii pentru utilizarea in regim de urgenta a tratamentelor cu anticorpi.

AstraZeneca a anuntat ca intentioneaza sa furnizeze pana la 100.000 de doze incepand cu sfarsitul anului 2020 si ca guvernul SUA ar putea achizitiona o cantitate suplimentara de pana la un milion de doze in 2021, in baza unui acord separat.

In luna iulie, Regeneron a semnat un acord de 450 de milioane de dolari, in cadrul Operation Warp Speed, pentru furnizarea unor doze suficiente ale tratamentului cu anticorpi REGN-COV2 pentru a trata in jur de 300.000 de persoane.

Eli Lilly a anuntat vineri ca nu a semnat un acord cu Operation Warp Speed.

AstraZeneca intentioneaza sa evalueze tratamentul AZD7442, care este un cocktail de doi anticorpi monoclonali, in cadrul a doua studii clinice. Un studiu va evalua siguranta si eficacitatea tratamentului experimental pentru a preveni infectia timp de pana la 12 luni la aproximativ 5.000 de participanti, in timp ce al doilea va evalua tratamentul preventiv post-expunere la aproximativ 1.100 de participanti.

Ofertă de 100 de milioane de euro pentru un star al Barcelonei
Ofertă de 100 de milioane de euro pentru un star al Barcelonei
Liga saudită i-ar fi oferit lui Robert Lewandowski un contract în valoare de 100 de milioane de euro pe an, potrivit Mundo Deportivo. Cu toate acestea, polonezul vrea să rămână la Barça şi...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#coronavirus, #vaccin, #AstraZeneca, #milioane, #dolari , #stiri internationale