O româncă și familia ei au murit într-un incendiu la Barcelona. "Oamenii strigau din interior" VIDEO

Marti, 30 Noiembrie 2021, ora 13:08
3277 citiri
O româncă și familia ei au murit într-un incendiu la Barcelona. "Oamenii strigau din interior" VIDEO

O româncă și familia ei și-au pierdut viața într-un incendiu devastator, la Barcelona.

Incendiul care a cuprins o sucursală bancară abandonată din Barcelona, ocupată de două familii, a făcut patru morţi marţi dimineaţă, 30 noiembrie.

Două dintre victime sunt copii, au anunţat serviciile de pompieri citate de Reuters.

“Pompierii au salvat 4 persoane şi au încercat să resusciteze alte 4. Doi adulți, un copil și un bebeluș au murit, până la urmă”, au anunţat pompierii pe Twitter.

Copilul avea trei ani, iar bebeluşul trei luni.

Cele patru persoane evacuate au fost spitalizate şi sunt în afara oricărui pericol.

Cele patru victime sunt o româncă, soțul ei pakistanez și copiii lor, potrivit presei din Spania.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a anunțat că două familii locuiau în sucursala băncii.

Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută.

Victimele sunt „doi adulți, un bebeluș și un copil de trei ani”, a declarat Ángel López, reprezentantul Departamentului de pompieri din Barcelona, ​​care a precizat că incendiul era deja „total stins”.

„La 6 dimineața am primit un anunț de la un martor care a văzut un incendiu, izbucnit într-un vechi birou bancar dezafectat, situat în Plaza de Tetuán”, a explicat pompierul, potrivit stiridiaspora.ro.

Un martor a declarat pentru ziarul La Vanguardia că victimele strigau după ajutor, fiind blocate în interiorul clădirii. „Soția a simțit un miros de ars. Oamenii strigau din interior. A fost foarte traumatizant”, a spus Miquel.

Tatăl familiei ar fi fost din Pakistan, iar mama din România. Cei doi aveau doi copii: unul de trei ani și un bebeluș. Grupul locuia de zece ani în Barcelona, ​​locuind în diferite localități, dar biroul fusese ocupat de un an, relatează elpais.com.

„Nu erau într-o situație bună, fără apă curentă sau electricitate“, a adăugat el. Bărbatul mai spune că bebelușul se născuse prematur, iar micuțul de trei ani obișnuia să se joace singur în parcul din fața sediului.

Primarul municipiului a catalogat evenimentele „oribile”.

Edilul i-a atacat și pe proprietarii fostelor birouri bancare goale "care ignorau" sediul. Autoritățile locale erau conștiente de situația lor vulnerabilă și li s-au trimis ajutoare corespunzătoare, constând în hrană și asistență medicală pentru minori.

Citeste si:
Accident devastator: 17 morți și zeci de răniți după explozia unui camion încărcat cu material exploziv VIDEO
Accident devastator: 17 morți și zeci de răniți după explozia unui camion încărcat cu material exploziv VIDEO
Cel puţin 17 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 59 au fost rănite joi în explozia care a devastat o parte a unui oraş din vestul Ghanei, cauzată de un accident implicând un camion care...
Campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani începe pe 26 ianuarie. Câți părinți au făcut deja programări
Campania de vaccinare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani începe pe 26 ianuarie. Câți părinți au făcut deja programări
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a informat joi, 20 ianuarie, că în perioada 13 - 20 ianuarie, au fost...
Comentarii
FireWallStreet
rank 5
ce fel e femeie e aia care se marita cu un pakistanez ?