India: Crestere accelerata a numarului de cazuri cu cornavirus. Peste 50.000 de infectari intr-o singura zi

Joi, 30 Iulie 2020, ora 14:31
1759 citiri
India: Crestere accelerata a numarului de cazuri cu cornavirus. Peste 50.000 de infectari intr-o singura zi
Foto: Unsplash

India a raportat peste 50.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 intr-o singura zi, care marcheaza o noua crestere record pentru aceasta tara, potrivit statisticilor guvernamentale publicate joi, informeaza DPA.

Dupa cresterea cu 52.123 de cazuri confirmate in ultimele 24 de ore, bilantul total al infectarilor cu noul coronavirus a urcat in India - una dintre cele mai afectate tari din lume de pandemia de COVID-19 - la 1.583.792 de cazuri, a anuntat Ministerul Federal al Sanatatii intr-un comunicat publicat pe site-ul sau.

Acelasi minister a raportat 775 de decese asociate COVID-19 in ultimele 24 de ore, care au ridicat bilantul total al victimelor la 34.968.

Numarul total al persoanelor care s-au vindecat de coronavirus in India a depasit pragul de 1 milion, iar rata de recuperare medicala este de 64,43%.

In timp ce India a urcat pe locul al treilea in clasamentul global al celor mai afectate tari prin prisma numarului de cazuri confirmate, dupa Statele Unite si Brazilia, rata deceselor de COVID-19 din aceasta tara - a doua ca populatie din lume - a scazut la 2,23%, fiind una dintre cele mai mici la nivel global, au precizat oficiali indieni din domeniul sanatatii.

Un studiu publicat recent a dezvaluit ca mai mult de jumatate dintre locuitorii care traiesc in unele dintre cele mai mari mahalale din Mumbai au dezvoltat anticorpi impotriva noului coronavirus, fapt ce arata ca acele persoane s-au vindecat de pe urma infectarii cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui articol publicat de Bloomberg, acesta pare sa fie unul dintre cele mai ridicate niveluri de imunizare a populatiei cunoscute pe plan mondial.

Descoperirea, facuta in urma unui studiu serologic, ar putea sa explice scaderea accelerata a infectarilor ce a fost observata in zonele dens populate din Mumbai, in pofida unei cresteri totale a numarului de cazuri raportate in intreaga tara.

Potrivit dispozitiilor adoptate in cea de-a treia etapa de relaxare a restrictiilor propuse de guvernul indian, interdictia ce vizeaza parasirea locuintelor pe timpul noptii a fost ridicata. Cu toate acestea, scolile, serviciile de metrou, cinematografele si barurile vor ramane inchise in India pana pe 31 august

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, țara în care se moare pe capete în accidente rutiere. Cea mai mare rată a deceselor din UE
România, țara în care se moare pe capete în accidente rutiere. Cea mai mare rată a deceselor din UE
Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a crescut cu 4% în 2022, comparativ cu 2021, iar cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere s-a...
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
#coronavirus, #India, #pandemie, #cazuri, #decese , #stiri internationale