Netanyahu acuza ca noua coalitie formata pentru inlaturarea sa este rezultatul "celei mai mari fraude electorale" din istoria democratiei

Duminica, 06 Iunie 2021, ora 22:43
2163 citiri
Netanyahu acuza ca noua coalitie formata pentru inlaturarea sa este rezultatul "celei mai mari fraude electorale" din istoria democratiei
Benjamin Netanyahu, premierul Israelului FOTO Facebook/ Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat ca noua coalitie formata pentru inlaturarea sa este rezultatul "celei mai mari fraude electorale" din istoria democratiei, transmite Reuters.

Netanyahu a facut acuzatia duminica, intr-un moment in care seful securitatii interne al Israelului a avertizat public in privinta riscului violentei politice.

Premierul si-a concentrat acuzatiile pe o promisiune de campanie incalcata din partea politicianului care il va inlocui ca prim-ministru, nationalistul Naftali Bennett.

Acesta s-a angajat sa nu se asocieze cu partide de stanga, centriste si arabe, dar miercuri a anuntat impreuna cu liderul de opozitie Yair Lapid ca au format o coalitie de guvernamant cu factiuni din intregul spectru politic.

In cadrul unui acord de rotatie, Bennett va ocupa primul loc de prim-ministru, urmat de Lapid. Nu a fost stabilita nicio data pentru votul in parlament pentru aprobarea noului guvern, care urmeaza alegerilor neconcludente din 23 martie, dar se preconizeaza ca va fi votat pe 14 iunie.

"Asistam la cea mai mare frauda electorala din istoria tarii, dupa parerea mea din istoria oricarei democratii. De aceea, oamenii se simt inselati in mod justificat si raspund, nu trebuie sa fie tacuti", a spus Netanyahu in comentariile adresate parlamentarilor partidului sau de dreapta Likud.

Remarcile au fost transmise in direct si s-au referit la promisiunea campaniei lui Bennett de a nu face echipa cu Lapid si altii.

Netanyahu, cel mai longeviv lider din Israel, este in functie din 2009, iar mandatul sau a fost afectat de un proces de coruptie in curs, in care el neaga orice actiune gresita.

Noul guvern pune capat jocuror politice de dupa alegeri - al patrulea scrutin din Israel din ultimii doi ani.

Netanyahu, in varsta de 71 de ani, a reiterat afirmatia potrivit careia coalitiei Lapid-este o alianta de stanga periculoasa.

"Acest guvern reprezinta un pericol Israelul intr-o msura pe care nu am mai vazut-o de multi ani", a spus el.

"Noi, prietenii mei si eu, in Likud, ne vom opune vehement infiintarii acestui guvern periculos de frauda si de predare. Si daca, Doamne fereste, este investit, il vom dobori foarte repede".

Netanyahu a declarat ca noua coalitie diversificata din punct de vedere politic nu va putea rezista in fata Statelor Unite, daca Washingtonul se va intoarce la un acord nuclear cu Iranul si nu se va ocupa cu forta de militantii Hamas din Gaza, care au angajat Israelul in 11 zile de lupte transfrontaliere, luna trecuta.

El a criticat, de asemenea, Facebook si Twitter, afirmand ca cele doua platforme de socializare, pe care le foloseste pe scara larga, au blocat criticile legitime de dreapta ale coalitiei Lapid-Bennett.

Netanyahu a declarat ca Facebook a inlaturat o postare de dreapta care includea adresa unui parlamentar unde urma sa aiba loc un protest. El a spus ca o postare de stanga, care enumera includea aceeasi adresa, dar care chema manifestantii sa sprijine parlamentarull nu a fost eliminata.

"Este un caz stiintific, pur si simplu stiintific, clinic, care dovedeste o incercare de a bloca dreapta", a spus Netanyahu.

Twitter nu a raspuns imediat unei cereri de comentarii.

Un purtator de cuvant al Facebook a spus: "Confidentialitatea si protectia informatiilor personale sunt importante pentru a ajuta oamenii sa se simta in siguranta in serviciile noastre. Conform standardelor noastre comunitare globale, nu le permitem oamenilor sa posteze informatii personale sau confidentiale despre altii, inclusiv adresele si numerele de telefon ale persoanelor, prin urmare eliminam un astfel de continut odata ce ne dam seama de acesta".

Continuă luptele la granița dintre Israel și Liban. 16 morți, după o zi de confruntări
Continuă luptele la granița dintre Israel și Liban. 16 morți, după o zi de confruntări
Hezbollah şi aliatul său Amal au anunţat, miercuri seară, opt morţi în rândurile lor, inclusiv salvatori, în atacurile israeliene din sudul Libanului, ridicând la 16 numărul victimelor...
Netanyahu s-a pregătit pentru o luptă cu SUA, dar s-ar putea să nu-i supraviețuiască. “Boicot tacit” din partea Occidentului
Netanyahu s-a pregătit pentru o luptă cu SUA, dar s-ar putea să nu-i supraviețuiască. “Boicot tacit” din partea Occidentului
Cum poți să păcălești o întreagă națiune să intre în război și apoi să încerci să faci același lucru cu o superputere care este aliatul tău? Și cum poți transforma un război...
#Benjamin Netanyahu, #Israel, #alegeri, #stiri internationale , #stiri internationale