Israelul a primit primele vaccinuri anti-COVID de la Pfizer. Netanyahu anunta ca se va vaccina primul

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 12:13
2317 citiri
Israelul a primit primele vaccinuri anti-COVID de la Pfizer. Netanyahu anunta ca se va vaccina primul
Primele vaccinuri Pfizer anti-COVID au ajuns in Israel. FOTO Twitter

Israelul a primit miercuri dimineata primele sale vaccinuri anti-COVID de la gigantul farmaceutic american Pfizer, a anuntat premierul israelian Benjamin Netanyahu, afirmand ca vrea sa fie primul din tara care se va vaccina, pentru a da exemplu, informeaza AFP.

Aceste prime vaccinuri au sosit cu mare pompa cu un zbor cargo al companiei DHL pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, intampinat de premierul Netanyahu zambitor.

"Este o zi de sarbatoare pentru Israel! Intentionez sa fiu primul care se va vaccina in Israel, pentru a da exemplu populatiei", a declarat Netanyahu.

La sfarsitul lui noiembrie, Israelul a achizitionat opt milioane de doze de vaccin de la Pfizer, cu o livrare prevazuta incepand cu ianuarie 2021, insa primele vaccinuri au sosit mai devreme si inainte de Hanuka, Sarbatoarea evreiasca a Luminilor, celebrata incepand de joi.

Israelul, care vrea sa produca propriul vaccin, a comandat de asemenea sase milioane de doze de la compania Moderna, pentru un total de 14 milioane de doze ce ar putea imuniza in final circa sapte dintre cele noua milioane de israelieni, vaccinarea implicand doua doze.

Guvernul israelian a anuntat luni impunerea unei interdictii de circulatie pe timpul noptii de Hanuka, din cauza cresterii numarului de contaminari cu noul tip de coronavirus in ultimele saptamani.

Autoritatile israeliene au impus o a doua carantina la nivel national in septembrie, in conditiile in care Israelul inregistra una dintre cele mai ridicate rate de contaminare la nivel mondial.

De atunci, restrictiile au fost relaxate, insa numarul de infectari creste in mod sustinut de la inceputul lui noiembrie, depasind nivelul de 1.500 de noi cazuri zilnice si alimentand temeri cu privire la un "al treilea val" al epidemiei.

Cu toate acestea, specialisti israelieni in sanatate publica au criticat impunerea interdictiei de circulatie pe timpul noptii, estimand ca este vorba de o masura prea putin eficienta pentru o tara care a inregistrat aproape 349.000 de contaminari, dintre care 2.932 s-au soldat cu deces.

Conform AFP, comitetul pentru vaccinuri al Administratiei pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration, FDA) se intruneste joi pentru a analiza cererea BioNTech / Pfizer de aprobare a vaccinului sau anti-coronavirus.

Citește și:
Reformele justiției dispuse de Guvernul lui Netanyahu scoate de aproape 3 luni sute de mii de israelieni în stradă VIDEO
Reformele justiției dispuse de Guvernul lui Netanyahu scoate de aproape 3 luni sute de mii de israelieni în stradă VIDEO
Sute de mii de israelieni au ieşit din nou în stradă sâmbătă pentru a protesta împotriva controversatelor reforme judiciare ale guvernului religios de dreapta, pe care criticii le denunţă...
Un an de la prima bătălie câștigată de ucraineni împotriva rușilor. Momentul coincide cu vizita istorică a premierului Japoniei
Un an de la prima bătălie câștigată de ucraineni împotriva rușilor. Momentul coincide cu vizita istorică a premierului Japoniei
Preşedintele Volodimir Zelenski a vorbit în discursul de marţi seara despre vizita premierului nipon la Kiev şi a subliniat că aceasta este cu atât mai semnificativă cu cât a intervenit...
#pfizer vaccin, #Israel, #premier, #vaccinare , #stiri internationale