Italia anunta primele zboruri ''fara COVID'' intre Europa si SUA

Joi, 26 Noiembrie 2020, ora 18:51
2893 citiri
Italia anunta primele zboruri ''fara COVID'' intre Europa si SUA
FOTO: Pixabay.com

Italia va lansa primele curse aeriene "fara COVID" intre Europa si SUA pentru pasagerii care la imbarcare prezinta un test negativ pentru coronavirus si mai fac unul dupa aterizare, eliminand astfel obligatia carantinei la sosirea in Italia, relateaza joi AFP.

Compania care gestioneaza aeroportul Roma-Fiumicino, Aeroporti di Roma (ADR), a anuntat incheierea unui acord intre compania aeriana italiana Alitalia si cea americana Delta Air Lines pentru efectuarea unor zboruri speciale intre unele orase din SUA si Roma incepand din decembrie.

Culoare aeriene similare vor fi de asemenea testate intre Roma si orasele germane Munchen si Frankfurt.

Aceasta initiativa survine dupa lansarea in septembrie a unor zboruri interne "fara COVID" intre orasele italiene Roma si Milano.

"Noile protocoale de calatorie, prevazute cu titlu experimental pe zborurile din SUA catre Fiumicino, vor fi propuse progresiv pasagerilor incepand din decembrie (...). Etapa experimentala are in vedere evaluarea eficacitatii si functionalitatii noului mod de calatorie, cu scopul de a-l face mai larg disponibil pentru sezonul de vara 2021", mentioneaza intr-un comunicat Aeroporti di Roma.

Acordul prevede ca pasagerii care calatoresc dinspre SUA catre Italia, avand ca punct de plecare aeroporturile Newark si JFK din New York si cel din Atlanta si ca punct de sosire aeroportul Fiumicino din Roma vor fi scutiti de obligatia intrarii in carantina in Italia, daca la imbarcare prezinta un test COVID-19 negativ efectuat in ultimele 48 de ore si accepta sa faca inca un test la sosirea pe aeroportul italian.

Aeroportul Fiumicino le propune deja pasagerilor sositi efectuarea de teste antigen rapide, al caror rezultat este obtinut in circa 30 de minute.

Companiile aeriene din statele UE fac presiuni asupra guvernelor pentru a gasi alternative la restrictiile de calatorie in timp ce Europa se afla in al doilea val de COVID-19. Lufthansa si Alitalia au fost primele care au lansat folosirea testelor antigen rapide, insa la inceput numai pe unele zboruri interne.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ansamblul folcloric de douăzeci de copii, blocat în Dubai, va reveni în țară cu avionul premierului Ciolacu
Ansamblul folcloric de douăzeci de copii, blocat în Dubai, va reveni în țară cu avionul premierului Ciolacu
Un grup de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#trafic aerian, #zboruri, #zboruri covid, #coronavirus, #culoar aerian , #stiri internationale