O noua tema de dezbateri in SUA: Joe Biden trebuie sa decida daca ii va transmite informatii secrete lui Donald Trump

Luni, 18 Ianuarie 2021, ora 07:10
4977 citiri
O noua tema de dezbateri in SUA: Joe Biden trebuie sa decida daca ii va transmite informatii secrete lui Donald Trump

Presedintele ales al Statelor Unite Joe Biden va astepta recomandarea consilierilor sai in domeniul securitatii, pentru a decide daca sa transmita informatii clasificate lui Donald Trump dupa incheierea mandatului acestuia, a declarat duminica viitorul sef de cabinet al Casei Albe, Ron Klain, transmite Reuters.

Ron Klain a spus acest lucru dupa ce fostul director adjunct pentru securitate nationala, Sue Gordon, a scris o opinie in care s-a declarat impotriva transmiterii unor astfel de informatii lui Trump, dupa incheierea presedintiei acestuia.

"Prin acest gest simplu, care este numai prerogativa noului presedinte, Joe Biden poate preveni un aspect al unui posibil risc pentru securitatea nationala implicat de Donald Trump, un cetatean privat", a afirmat Gordon intr-un articol publicat in Washington Post, intitulat "Fostul presedinte Trump nu trebuie sa stie. Opriti accesul acestuia la informatii".

Intrebat despre recomandarea facuta de Gordon, Klain a declarat la emisiunea "State of the Union" de la CNN ca Biden va asculta ce au de spus profesionistii in informatii, inainte de a lua o decizie.

"Vom astepta in mod cert o recomandare din partea profesionistilor in informatii din administratia Biden...si vom actiona in functie de recomandarea respectiva", a spus acesta.

Gordon, care a demisionat in 2019, a spus ca orice fost presedinte este o tinta a unui serviciu strain de spionaj, dar ca Trump"ar putea fi neobisnuit de vulnerabil fata de cei cu intentii rele", aceasta referindu-se, intre altele, la afacerile din strainatate ale acestuia.

"Nu este clar daca intelege spionajul la care a fost expus, motivele pentru care informatiile pe care le-a dobandit trebuie sa fie protejate, sau intentiile si capabilitatile adversarilor", a adaugat ea.

Presedintele comisiei pentru informatii din Camera Reprezentantilor, democratul Adam Schiff, a fost mai direct, afirmand la emisiunea "Face The Nation" de la CBS: "Nu cred ca se poate avea incredere in el cu acestea".

Consilierul pentru securitate nationala al presedintelui ales Biden spune ca Navalnii ''trebuie eliberat imediat''

Citeste si:
L-a transformat FBI pe Trump într-un martir? „Dacă atentezi la rege, ar fi bine să nu ratezi”
L-a transformat FBI pe Trump într-un martir? „Dacă atentezi la rege, ar fi bine să nu ratezi”
„Dacă atentezi la rege, ar fi bine să nu ratezi”, spune o vorbă la care se gândesc mulți analiști americani în ultimele zile, în urma raidului surpriză al FBI-ului de pe 9 august,...
Schimb de focuri de armă după ce un bărbat cu vestă antiglonț a încercat să intre într-un birou al FBI
Schimb de focuri de armă după ce un bărbat cu vestă antiglonț a încercat să intre într-un birou al FBI
Un schimb de focuri între forțele de ordine și un bărbat înarmat a avut loc joi, 11 august, după ce acesta a încercat să pătrundă în zona de control de securitate a unui birou FBI din...
Comentarii
vitoriggi
rank 5
Informatzii "clasificate"pe :
cbucur
rank 5
Biden sa-i transmita informatii nclasificate...