A murit presedintele Tanzaniei. Magufuli a fost un contestatar al pandemiei

Miercuri, 17 Martie 2021, ora 23:58
6434 citiri
A murit presedintele Tanzaniei. Magufuli a fost un contestatar al pandemiei
John Magufuli avea 61 de ani

Presedintele Tanzaniei John Magufuli, in varsta de 61 de ani, a incetat din viata la un spital din Dar es Salaam, conform BBC.

Anuntul a fost facut miercuri, la televiziunea de stat, de catre vicepresedintele Samia Sulhu Hassan.

Presedintele Tanzaniei a decedat din cauza unor complicatii cardiace, la un spital din Dar es Salaam.

Magufuli nu a mai fost vazut in public de peste doua saptamani si au circulat zvonurl legate de starea sa precara de sanatate.

Politicienii din opozitie anuntau la inceputul acestei saptamani ca el s-ar fi imbolnavit de COVID-19, dar aceasta informatie nu a fost confirmata.

Vicepresedintele Samia Sulhu Hassan a anuntat ca vor fi 14 zile de doliu national, iar drapelele vor fi coborate in berna.

Nascut in Chato, nord-vestul Tanzaniei, in 1959, John Magufuli a studiat Matematica si Chimia la Universitatea din Dar es Salaam si a si predat ambele materii. In 1995 a fost ales membru al Parlamentului, a devenit ministru in 2000, a fost ales presedinte in 2015 si reales pentru un nou mandat in 2020.

I s-a spus "Buldozerul" pentru ca, in calitate de ministru al lucrarilor publice, a coordonat un program pentru construirea de drumuri, iar ulterior a fost elogiat pentru atitudinea sa anticoruptie si pentru faptul ca a dezaprobat risipa d ebani.

El a fost un contestatar al pandemiei, afirmand ca "COVID e diavolul".

Odata cu declansarea pandemiei, el nu a fost de acord ca oamenii sa stea in case, sustinand ca ei sa mearga in biserici si sa se roage.

Din iunie 2020, cand a declarat tara "libera de COVID-19", presedintele, alaturi de alti oficiali guvernamentali, a ironizat eficienta mastilor, a pus la indoiala rigoarea testelor, si a glumit pe seama statelor invecinate care au luat masuri pentru a preveni raspandirea noului coronavirus.

In mai 2020, el afirma ca kiturile de teste pentru coronavirus folosite in Tanzania dau rezultate eronate, precizand ca au avut rezultat pozitiv esantioane de la o capra si de la un fruct pawpaw.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
De ce merge Iohannis în Coreea însoțit de Arafat, Burduja, Odobescu și Tîlvăr: “Există potenţial şi interes reciproc de colaborare”
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Moment istoric în sportul de la noi. A apărut TAS-ul de România, cu un președinte și 6 arbitri
Preşedintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv (TRAS), Cristian Jura, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost lansat organismul de judecată, că...
#presedinte, #Tanzania, #mort, #complicatii, #buldozer , #stiri internationale