VIDEO Kalasnikov vrea sa lanseze o arma "conectata, pentru hipsteri". Modelul MP-155 Ultima va costa peste 1.000 de euro

Marti, 09 Februarie 2021, ora 16:14
5063 citiri
VIDEO Kalasnikov vrea sa lanseze o arma "conectata, pentru hipsteri". Modelul MP-155 Ultima va costa peste 1.000 de euro
Noua arma produse de cei de la Kalasnikov

Producatorul rus de armament Kalasnikov, care se afla in plina schimbare in ultimii ani, urmeaza sa lanseze o pusca "conectata", in vederea antrenamentului la tir - destinata "hipsterilor", a anuntat conducatorul grupului intr-un interviu acordat publicatiei RBK, relateaza AFP.

Aceasta pusca - de tip MP-155 Ultima - are la baza o pusca de vanatoare existenta - de tip MP-155.

In versiunea conectata, este vorba despre o "arma gadget" in vederea antrenarii la tir, a anuntat in acest interviu Dmitri Tarasov.

"Obiectivul nostru este sa atragem publicul care a crescut cu gadgeturi si care nu se pot imagina faea ele. Vanatoarea clasica a devenit azi mai rara, aproape extravaganta. Din acest motiv, vrem sa ne adresam (...) hipsterilor, generatiei Z", declara Dmitri Tarasov.

Arma - dezvaluita prima oara la un forum de armament in august 2020 si care foloseste munitie de calibrul 12/76 - poate fi sincronizata cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numarator al tirurilor, o busola si o inregistrare video.

Pretul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

"Vreau cu adevarat ca oamenii sa detina o arma responsabila si, in acelasi timp, asta sa le procure un frison (...). De ce sa nu profitam de adrenalina si de placerea acestui fel de a ne petrece timpul?", apreciaza CEO-ul Kalasnikov.

DRONE, IAHTURI SI ALTE OBIECTE

Kalasnikov se afla in plina transformare, dupa sosirea unui actionariat privat in 2014.

Producatorul - cunoscut prin armamentul sau de razboi, si prin numele inventatorului AK-47, Mihail Kalasnokov - s-a lansat intre timp in drone, iahturi si gadgetuiri de tot felul.

Intreprinderea a facut sa se vorbeasca despre ea in ultimii ani, dupa ce a prezentat prototipuri neobisnuite - masini electrice, robotul Igorek, "micul Igor", un robot de razboi biped menit sa ajute militari sa se deplaseze intr-un mediu ostil, din cauza carora a fost ironizata.

Atacurile armate in scoli sau locuri publice sunt rare in Rusia, unde controlul armelor de foc este strict.

In octombrie 2018, un elev a ucis 19 persoane inainte de a se sinucide, intr-un liceu, la Kreci, un oras din Peninsula ucraineana Crimeea, anexata de Moscova, o baie de sange care a socat Rusia.

La finalul anului trecut, Reuters a anuntat ca un fost ministru adjunct al transporturilor din Rusia a achizitionat o participatie majoritara in cadrul producatorului de arme Kalasnikov

Mai puteti citi:

Amplă operaţiune împotriva unei reţele ruse de spionaj într-o țară europeană. „Obiectivele de politică externă ale Kremlinului”
Amplă operaţiune împotriva unei reţele ruse de spionaj într-o țară europeană. „Obiectivele de politică externă ale Kremlinului”
Serviciul de contraspionaj ABW din Polonia a anunţat joi, 28 martie, că este în curs o operaţiune care vizează o reţea de spionaj rusă, care se desfăşoară în coordonare cu serviciile din...
Rusia îl supune pe laureatul Nobel Oleg Orlov la tratamente inumane în închisoare, acuză grupul Memorial FOTO/VIDEO
Rusia îl supune pe laureatul Nobel Oleg Orlov la tratamente inumane în închisoare, acuză grupul Memorial FOTO/VIDEO
Organizaţia Memorial a avertizat că sănătatea liderului său aflat în închisoare, Oleg Orlov (70 de ani), se deteriorează, acuzând autorităţile penitenciare că îl supun pe acesta unor...
#Kalasnikov, #Rusia, #arme, #economie internationala, #stiri internationale , #stiri internationale