Liderii lumii care s-au infectat cu noul coronavirus. Cum decurge starea de sanatate a lui Donald Trump, Boris Johnson si Jair Bolsonaro

Vineri, 02 Octombrie 2020, ora 11:40
3703 citiri
Liderii lumii care s-au infectat cu noul coronavirus. Cum decurge starea de sanatate a lui Donald Trump, Boris Johnson si Jair Bolsonaro
Boris Johnson, Donald Trump, Jair Bolsonaro FOTO Facebook

Presedintele american este ultimul lider mondial care a anuntat ca este infectat cu virusul SARS-CoV-2. Donald Trump intra in randul politicienilor internationali care s-au imbolnavit de COVID-19, alaturi de premierul britanic Boris Johnson, presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, si fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Donald Trump, infectat cu Covid-19

Presedintele american, Donald Trump si sotia sa, Melania, au fost confirmati, vineri, 2 octombrie, cu COVID-19. Trump s-a testat dupa ce o colaboratoare a sa a fost depistata cu noul coronavirus. Presedintele a anuntat ca a intrat in izolare si ca va incepe procesul de recuperare. Medicul sau a anuntat ca este intr-o stare buna de sanatate si va ramane izolat la Casa Alba, urmand sa isi indeplineasca sarcinile "fara intrerupere".

In urma cu cateva luni, Trump, in varsta de 74 de ani, minimaliza gravitatea pandemiei, contrazicandu-i pe expertii in sanatate si opunandu-se purtarii mastii. In luna martie, cand in Statele Unite incepeau sa apara tot mai multe cazuri de COVID-19, Donald Trump sustinea ca totul va fi sub control si dadea asigurari ca virusul va disparea odata cu venirea verii. "Stati linistiti, virusul va disparea", spunea Donald Trump, citat de BBC.

Premierul Boris Johnsons, confirmat cu noul Coronavirus in luna martie

Boris Johnson, in varsta de 55 de ani, este unul dintre primii lideri ai lumii care a fost confirmat cu noul coronavirus. El a fost depistat pozitiv in data de 27 martie, a ajuns la spital dupa zece zile de izolare, timp in care a continuat sa manifeste simptome specifice COVID-19. Stare lui de sanatate s-a inrautatit in spital si a fost transferat la unitatea de Terapie Intensiva.

Pe data de 12 aprilie, Johnson a fost externat, apoi si-a reluat atributiile de premier. La scurt timp dupa externare, logodnica lui a dat nastere unui baietel, numit Wilfred Lawrie Nicholas, ultimul nume fiind ales in onoarea celor doi medici de la Terapie Intensiva despre care premierul britanic afirma ca i-au salvat viata in timp ce se lupta cu complicatiile provocate de noul coronavirus.

Printul Charles al Marii Britanii a avut virusul SARS-CoV-2

La finalul lunii martie, printul Charles, in varsta de 71 de ani, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus. Printul Charles si ducesa de Cornwell s-au izolat la resedinta lor din Scotia, iar mostenitorul coroanei nu a avut nevoie de spitalizare.

Printul Charles, primul in ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit, considera ca "a avut noroc" atunci cand a prezentat doar simptome usoare dupa contractarea noului coronavirus.

Presedintele Braziliei, infectat cu noul Coronavirus

Presedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, in vara acestui an. De la inceputul pandemiei, Bolsonaro, in varsta de 65 de ani, a minimalizat boala si a participat la mai multe evenimente publice fara sa poarte masca, criticand in acelasi timp masurile de izolare introduse in mai multe state.

Silvio Berlusconi, infectat dupa vacanta

Berlusconi a fost testat pozitiv pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 la inceputul luniii septembrie si a fost internat in spital timp de doua saptamani. Diagnosticul a fost de pneumonie dubla severa, asociata cu infectia cu noul coronavirus. Din 14 septembrie, cand a fost externat, el s-a izolat la domiciliu. Recent, fostul premier italian a implinit 84 de ani.

Berlusconi a fost declarat pozitiv dupa o vacanta petrecuta in Sardinia. Presa italiana a relatat faptul ca pe insula exista un celebru club de noapte care s-a transformat intr-un focar de infectie cu Coronavirus.

Iulia Timosenko si Petro Porosenko, testati pozitiv

Iulia Timosenko, fost premier ucrainean, a fost testata pozitiv pentru infectia cu noul coronavirus in luna august, anunta purtatoarea de cuvant a partidului sau. Timosenko, in varsta de 59 de ani, a fost de doua ori premierul Ucrainei. Ea este primul politician important al Ucrainei infectat cu Covid-19.

La finalul lunii septembrie, fostul presedinte ucrainean, Petro Porosenko, a anuntat ca s-a infectat cu coronavirus. In varsta de 55 de ani, Porosenko a devenit presedinte dupa protestele din Piata Maidan din 2014 si s-a aflat la putere pana in 2019.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
De ce urăște Donald Trump Ucraina. Motivele din trecut explicate de foștii săi apropiați
Fostul și posibil viitorul președinte american dă vina pe Ucraina pentru propriile eșecuri politice. În condițiile în care aliații republicani ai lui Trump din Congresul SUA blochează...
#Boris Johnson, #Donald Trump, #Jair Bolsonaro, #Covid 19, #coronavirus, #infectie , #stiri internationale