Mii de persoane manifestează în Franţa împotriva vaccinării obligatorii a personalului medical şi paşaportului vaccinal VIDEO

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 18:39
2645 citiri
Mii de persoane manifestează în Franţa împotriva vaccinării obligatorii a personalului medical şi paşaportului vaccinal VIDEO
Între 60.000 şi 80.000 de manifestanţi ar urma să iasă în stradă în întreaga ţară FOTO captur[ă Youtube

Patru marşuri au loc sâmbătă, 25 septembrie, la Paris, iar între 60.000 şi 80.000 de manifestanţi ar urma să iasă în stradă în întreaga ţară, sâmbătă, în a 11-a sâmbătă la rând, pentru a-şi exprima opoziţia faţă de vaccinarea obligatorie a personalului medical, potrivit unor surse din cadrul poliţiei, relatează AFP.

”Suntem aici, chiar dacă Macron nu vrea, suntem aici”, au scandat manifestanţii, care au plecat de pe esplanada Gării din Lyon.

Între manifestanţi, un bărbat deghizat în Isus Cristos, purta o cruce în formă de şine, pe care scria ”Arbeit Macht Frei” (”Munca eliberează”, inscripţia de la intrarea în lagărul nazist de exterminare Auschwitz) şi ”halt Pass”, potrivit unui jurnalist AFP.

”Manifestez în fiecare weekend, pentru că ne-a fost spoliată libertatea”, declară Annick Gauthier, în vârstă de 65 de ani, care a venit cu un grup de câţiva prieteni ”veste galbene” din Val-de-Marne.

”Manifestez împotriva lui Macron şi măsurilor sale care omoară libertatea. Nu sunt vaccinat, nu am încredere. Dar poate că voi fi obligat, dacă se vor plăti testele”, declară Tristan, un pensionar în vârstă de 72 de ani, ”o vestă galbenă din primul moment”.

Un proiect de lege cu privire la o prelungire a paşaportului sanitar după 15 noiembrie urmează să fie prezentată la 13 octombrie în Consiliul de Miniştri.

Paşaportul sanitar a devenit obligatoriu la 21 iulie, în locuri în care se află peste 50 de persoane.

El a fost extins, apoi, la spitale - mai puţin la Urgenţe, în baruri şi restaurante şi în marile centre comerciale, în baza unor decizii ale prefecţilor.

La 30 august, el a fost extins la 1,8 milioane de salariaţi aflaţi în contact cu publicul.

La 13 septembrie, paşaportul urmează să fie extins la adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani.

Această nouă zi de mobilizare intervine în contextul în care peste 50 de milioane de francezi au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva covid-19, oar în Franţa continuă o scădere a numărului bolnavilor de covid-19.

Vineri erau spitalizate 8.107 de persoane, după ce, cu o săptămână mai înainte, numărul spitalizărilor era de 9.000. Dintre aceşti pacienţi, 1.586 erau internaţi la terapie intensivă.

Guvernul a anunţat miercuri o ridicare - începând de la 4 octombrie - a obligaţiei purtării măştii de protecţie în şcolile primare, în departamentele cele mai puţin afectate de epidemia covid-19.

Echipa care și-a păstrat titlul în Six Nations. Spectacol, dar fără miză, în derby-ul Franța - Anglia
Echipa care și-a păstrat titlul în Six Nations. Spectacol, dar fără miză, în derby-ul Franța - Anglia
Irlanda şi-a păstrat titlul în Turneul celor Şase Naţiuni la rugby după ce a învins Scoţia cu scorul de 17-13 (7-6), sâmbătă, la Dublin, în ultima etapă, informează AFP. Irlanda a...
Franța, prima țară cu o lege pentru limitarea exceselor „fast fashion“. Suprataxă de mediu pentru hainele ieftine chinezești
Franța, prima țară cu o lege pentru limitarea exceselor „fast fashion“. Suprataxă de mediu pentru hainele ieftine chinezești
Camera inferioară a Parlamentului din Franța a votat un proiect de lege care sancționează articolele de modă ultrarapide sau așa-numitele « fast fashion », vândute de companii care...
#manifestatii, #Franta, #vaccinare obligatorie, #medici , #stiri internationale