Autoritatile din Marea Britanie cauta o persoana care ar fi adus varianta braziliana de coronavirus in tara

Luni, 01 Martie 2021, ora 15:05
2083 citiri
Autoritatile din Marea Britanie cauta o persoana care ar fi adus varianta braziliana de coronavirus in tara
Varianta braziliana de COVID a patruns si in Marea Britanie/Pixabay

Autoritatile din Marea Britanie cauta persoana care ar fi adus varianta braziliana de coronavirus in regat. Astfel, s-a facut un apel la populatie.

Varianta P.1, aparuta la Manaus, in nordul Braziliei, a fost deja detectata la trei persoane in Scotia si la alte trei in Anglia, dintre care una nu poate fi localizata deoarece nu si-a indicat coordonatele pe formularul completat la testul de depistare.

"Lucram pentru a incerca sa o localizam", a declarat secretarul de stat pentru vaccinuri Nadhim Zahawi pentru BBC, solicitand tuturor celor care au facut testul pe 12 februarie si nu au primit rezultatul sa faca cunoscut acest lucru.

El a mai anuntat ca va fi lansata o campanie de "testare extinsa" in sudul comitatului Gloucestershire (sudul Angliei), unde au fost detectate celelalte doua cazuri cu varianta P.1.

Confruntat cu o pandemie soldata pana acum cu 123.000 de decese in Regatul Unit, guvernul intentioneaza sa protejeze beneficiile campaniei masive care a permis vaccinarea a peste 20 de milioane de oameni cu o prima doza de vaccin, dar si sacrificiile facute de britanici, aflati de la inceputul lui ianuarie in al treilea lockdown.

Sosirile din America de Sud au fost sistate

De la jumatatea lunii ianuarie, sosirile din America de Sud au fost sistate, exceptie facand cele ale rezidentilor britanici, care sunt plasati apoi in carantina obligatorie la hotel.

Persoanele care s-au intors in tara cu varianta braziliana sosisera din Sao Paulo cu un zbor care a facut escala la Zurich.

In timp ce Anglia se pregateste saptamana viitoare sa redeschida scolile, expertii au avertizat ca varianta braziliana va fi probabil mai rezistenta la vaccinuri decat cea predominanta in prezent in Marea Britaie, care a aparut in sud-estul Angliei in toamna.

Danny Altmann, profesor de imunologie la Imperial College din Londra, sustine insa ca nu exista niciun motiv de "panica totala".

Potrivit acestuia, varianta "nu face sa dispara toata imunitatea", chiar daca face "vaccinurile mult mai putin puternice", a explicat el la Times Radio.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar

ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei

Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau

De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii

Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Țara în care tutunul ar putea să dispară în viitor. Tabagismul este considerat principala cauză a morţii evitabile
Regatul Unit ar putea deveni treptat o ţară fără tutun. Deputaţii dezbat marţi, 16 aprilie, un proiect de lege conform căruia tinerilor în vârstă de până la 15 ani din prezent să nu li...
Iranul amenință că va răspunde „în câteva secunde” Israelului cu „arme neutilizate până acum”. „Avem planuri pentru toate scenariile” VIDEO
Iranul amenință că va răspunde „în câteva secunde” Israelului cu „arme neutilizate până acum”. „Avem planuri pentru toate scenariile” VIDEO
Iranul a avertizat în ultimele ore că va răspunde în câteva secunde cu arme neutilizate până acum unor posibile represalii ale Israelului după atacul iranian cu drone şi rachete de...
#covid, #Covid 19, #coronavirus, #coronavirus Romania, #Marea Britanie , #stiri internationale