Ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov sustine ca membrii opozitiei din Belarus care au parasit tara vor "varsare de sange"

Duminica, 23 August 2020, ora 18:48
4223 citiri
Ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov sustine ca membrii opozitiei din Belarus care au parasit tara vor "varsare de sange"
Foto: wikipedia

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, i-a acuzat duminica pe membrii opozitiei din Belarus care au parasit tara in timpul recentelor proteste ca vor "varsare de sange", potrivit agentiei ruse de presa RIA, preluata de Reuters.

El a adaugat ca lidera opozitiei din Belarus, Svetlana Tihanovskaia, care plecat in Lituania in contextelor protestelor de dupa alegerile controversate din urma cu doua saptamani, a fost supusa unor "presiuni", in contextul in care a inceput sa dea tot mai multe declaratii in engleza recent.

Lavrov a spus de asemenea ca, in absenta unor observatori internationali, va fi imposibil de dovedit ca presedintele belarus Aleksandr Lukansenko nu a castigat alegerile de la 9 august, a raportat si agentia de presa Interfax, preluata tot de Reuters.

El a mai declarat ca Moscova face apel la initierea unui autentic dialog national in Belarus.

Seful diplomatiei ruse a atras avertizat de asemenea din nou impotriva "instigarii la turbulente din exterior" si a unui nou "scenariu ucrainean".

Zeci de mii de persoane manifesteaza duminica la Minsk impotriva presedintelui Aleksandr Lukasenko, mentinand presiunea dupa doua saptamani de la declansarea unei miscari de protest istorice pentru a denunta scrutinul despre care opozitia spune ca a fost fraudat.

#Rusia, #Serghei Lavrov, #Belarus, #proteste, #Svetlana Tihanovskaia, #Lituania, #proteste Minsk , #stiri internationale