Ministrul italian de externe spune ca tara "nu mai vrea migranti ilegali"

Luni, 17 August 2020, ora 20:33
2828 citiri
Ministrul italian de externe spune ca tara "nu mai vrea migranti ilegali"
Foto: Facebook/Luigi Di Maio

Italia nu mai vrea migranti ilegali pe teritoriul sau, a avertizat luni, la Tunis, ministrul italian de externe Luigi Di Maio, la capatul unei discutii cu presedintele tunisian Kais Saied, potrivit AFP.

Seful diplomatiei italiene efectueaza luni o vizita de lucru la Tunis cu ministrul de interne Luciana Lamorgese, dar si cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru extindere, si Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne.

Dupa o intalnire cu seful statului tunisian, Di Maio a spus ca tara sa "este pregatita sa prezinte toate ajutoarele necesare Tunisiei" pentru a lupta impotriva imigratiei ilegale.

Insa "nu se pune problema de a-i lasa in Italia pe cei care vin in mod ilegal", a adaugat el, conform unui comunicat al presedintiei tunisiene.

Negocierile dintre Italia si Tunisia vor continua "pentru a gasi formule de cooperare bilaterala", a mai spus ministrul italian, conform aceleiasi surse.

Delegatia italiana si-a exprimat "sprijinul politic si economic" pentru Tunisia, "pentru a intari eforturile nationale (...) prin incurajarea investitiilor si crearea de locuri de munca in special in regiunile din interior", se mai arata in comunicat.

La randul sau, presedintele Saied a afirmat din nou ca "solutiile de securitate nu permit singure sa se lupte impotriva imigratiei neorganizate".

Numarul migrantilor din Italia a crescut cu aproape 150% in ultimele 12 luni, majoritatea venind din Tunisia, a declarat sambata ministrul italian de interne Luciana Lamorgese, care s-a deplasat inca de la sfarsitul lunii iulie in Tunisia pentru a discuta despre problema imigratiei clandestine.

De la 1 august 2019 si pana la 31 iulie 2020, 21.618 de migranti au ajuns pe coastele italiene, o crestere de 148,7% comparativ cu cele 8.691 de sosiri de anul trecut, conform datelor prezentate sambata, la Milano, de Luciana Lamorgese.

Aproximativ 41,6% dintre migranti au plecat din Tunisia, unde rata somajului a atins 18%, conform Institutului National de Statistica.

La 7 august, seful diplomatiei italiene a spus ca tara sa ii va respinge incepand cu 10 august pe toti migrantii tunisieni ilegali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lași telefonul la intrarea în restaurant, primești o sticlă de vin gratis. "Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales vinul"
Lași telefonul la intrarea în restaurant, primești o sticlă de vin gratis. "Nouăzeci la sută dintre clienţi au ales vinul"
Oferta unui restaurant - o sticlă de vin gratuită clienţilor care renunţă la telefoanele mobile în timpul mesei - face furori la Verona, celebrul oraş al iubirii, scrie The Guardian....
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Noi informații despre fugarul Ionel Arsene: ”Procedura pentru extrădare se apropie de final”
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, 15 aprilie, că procedura în cazul fugarului Ionel Arsene se apropie de final. ”Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea...
#luigi di maio, #ministru, #externe, #Italia, #migranti, #ilegali , #stiri internationale