Moscova închide toate serviciile neesenţiale timp de 11 zile, după un nou record de contaminări

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 14:41
1633 citiri
Moscova închide toate serviciile neesenţiale timp de 11 zile, după un nou record de contaminări

Primăria Moscovei a ordonat joi, 21 octombrie, să se închidă toate serviciile neesenţaile, de la 28 octombrie la 7 noiembrie, în vederea opririi celui mai sângeros val al epidemiei covid-19, relatează AFP.

”În această perioadă, toate întreprinderile şi organizaţiile din Moscova trebuie să înceteze munca”, scrie primarul Serghei Sobianian, care precizează că sunt scutite locurile de ”vânzare de medicamente, produse alimentare şi de primă necesitate”.

În cursul acestor 11 zile, teatrele şi muzeele vor putea continua să funcţioneze - la 50% din capacitate -, cu condiţia ca vizitatorii să prezinte un certificat sanitar.

”Experienţa ne arată că zilele libere sunt mijlocul cel mai eficent de scădere a numărului cazurilor şi morţilor” din cauza covid-19, apreciază Sobianin.

Rusia este lovită de cel mai grav val al epidemiei covid-19 de la începutul pandemiei.

Joi, 21 octombrie, Rusia şi-a bătut un nou ”record” zilnic de contaminări cu noul coronavirus şi de decese - 36.339 de îmbolnăviri şi 1.036 de morţi.

Guvernul rus a înregistrat în mod oficial, până în prezent, 227.389 de morţi din cauza covid-19, însă acest bilanţ este amplu subestimat, iar agenţia naţonală de statistică Rosstat înregistra peste 400.000 de morţi din cauza covid-19 la sfârşitul lui august.

Efectele acestui val sunt amplificate de o campanie de vaccinare lentă, din cauza neîncrederii ruşilor.

Mai puţin de o treime dintre ruşi sunt vaccinaţi, potrivit site-ului specializat Gogov.

După săptămâni de zile în care nu au luat nicio măsură concretă, autorităţile ruse au anunţat în ultimele zile mai multe măsuri restrictive.

Miercuri, 20 octombrie, preşedintele rus Vladimir Putin a decretat o săptămână liberă, la începutul lui noiembrie.

Însă puterile publice refuză în continuare, pentru moment, orice carantină sau interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, de frica de a pune la încercare o economie deja fragilă.

Citeste si:
Atac armat într-un centru administrativ din Moscova: Cel puţin doi morţi şi trei răniţi. Anunțul primarului
Atac armat într-un centru administrativ din Moscova: Cel puţin doi morţi şi trei răniţi. Anunțul primarului
Un atacator a deschis focul marţi, 7 decembrie, într-un centru administrativ, la Moscova și a ucis cel puţin două persoane şi a rănit alte trei, a anunţat primarul capitalei ruse Serghei...
Apel pentru program nelimitat de Revelion. Cum ar putea arăta sărbătorile anul acesta
Apel pentru program nelimitat de Revelion. Cum ar putea arăta sărbătorile anul acesta
Într-o scrisoare deschisă trimisă Guvernulului României, Ministerului Sănătăţii şi Prefecturii Municipiului Bucureşti, în care face un apel la rectificarea restricţiilor şi adaptarea...