Navalnii ar fi fost supravegheat intens de agenti FSB inainte de presupusa otravire

Duminica, 23 August 2020, ora 17:02
4067 citiri
Navalnii ar fi fost supravegheat intens de agenti FSB inainte de presupusa otravire
Foto: Hepta

Surse din domeniul securitatii au declarat pentru un tabloid rusesc, citat de Reuters, ca politicianul rus Alexei Navalnii, un critic vehement al Kremlinului, era supravegheat intens de politia secreta.

Navalnii era urmarit de ofiteri FSB in civil, inca inainte sa i se faca rau in timpul unui zbor cu avionul. Acesta era urmarit de ofiteri FSB in civil, dar si urmarit prin intermediul camerelor de supraveghere publice, relateaza Moskovsky Komsomolets.

Citand surse din cadrul serviciilor de securitate, ziarul descrie ce a facut opozantul rus inainte sa i se faca rau. Relatarea contine chiar si numarul de camere rezervate de echipa sa la hotel, dar si faptul ca Navalnii a ales sa nu doarma in camera rezervata pe numele sau.

Se pare ca cei care il supravegheau si-au dat seama ca ar fi stat intr-un apartament inchiriat de un suporter al sau, dupa ce acesta din urma a facut o comanda pentru livrarea de sushi pentru Navalnii.

"Amploarea supravegehrii nu ma surprinde de loc, eram perfect constienti de ea", a scris, pe Twitter, purtatoarea sa de cuvant, Kira Yarmysh.

"Ce este surprinzator, totusi, este ca (serviciile de securitate) nu se feresc sa o descrie", a adaugat ea.

Sursele din domeniul securitatii au declarat pentru Moskovsky Komsomolets ca urmarirea miscarilor lui Navalnii nu ar fi dezvaluit contacte suspecte care ar putea avea legatura cu imbolnavirea sa. Mai mult, sursele ar fi precizat ca, daca opozontul lui Vladimir Putin a fost otravit, acest lucru a avut loc fie in aeroport, fie in avion.

In prezent, Alexei Navalnii este in coma. El a fost adus sambata dimineata in Germania, pentru a fi tratat la Berlin, dupa o zi in care apropiatii opozantului rus au acuzat autoritatile rusesti ca incearca sa blocheze plecarea acestuia din spitalul din orasul siberian Omsk.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Cancelarul german afirmă că războiul din Ucraina ar putea continua mai mulți ani
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german...
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Habeck la Kiev: "Ucraina are nevoie de tot sprijinul"
Vicecancelarul german Robert Habeck a făcut o vizită la Kiev, însoțit de o delegație economică din Republica Federală. Pe lângă sprijinul acordat de statul german Ucrainei, s-a vorbit și...
#Alexei Navalnii Vladimir Putin, #otravirea Alexei Navalnii, #Germania, #Moscova , #stiri internationale