Nou record de infectari cu coronavirus in Cehia. Capacitatea spitalelor, aproape de limita

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 15:22
2711 citiri
Nou record de infectari cu coronavirus in Cehia. Capacitatea spitalelor, aproape de limita
FOTO Unsplash

Republica Ceha a inregistrat 7.301 de cazuri de contagiere cu noul coronavirus in ultimele 24 de ore, cea ce reprezinta un nou record pentru o zi de duminica, stabilit totodata in contextul in care capacitatea spitalelor "incepe sa se apropie de limita", a informat luni Ministerul ceh al Sanatatii, citat de EFE.

In weekenduri, cifrele raportate sunt mai mici decat in cursul saptamanii, intrucat se realizeaza mai putine teste fata de zilele lucratoare. Noul record a fost inregistrat la finalul unei saptamani in care numarul zilnic al contagierilor s-a mentinut peste pragul de 10.000, pentru ca intr-una dintre zile sa depaseasca chiar 15.000 de cazuri.

Dintre cele peste 258.000 de contagieri totale anuntate pana in prezent, 158.515 sunt cazuri active, iar peste 97.000 de persoane s-au vindecat. In ceea ce priveste numarul deceselor, Cehia a inregistrat in total 2.201 de decese asociate maladiei COVID-19.

Numarul pacientilor internati in prezent a ajuns la 5.300, dintre care 800 se afla in stare grava, fapt care l-a determinat pe ministrul cel al Sanatatii, Roman Prymula, sa declare la sfarsitul saptamanii trecute ca in tara lui capacitatea spitalelor se apropie de limita.

Potrivit estimarilor Ministerului Sanatatii, Cehia se va confrunta in cea de-a doua jumatate a lunii noiembrie cu momentul cel mai critic al pandemiei.

Roman Prymula, care a fost demis din functie dupa ce a fost surprins de presa intr-un restaurant deschis in mod exceptional pentru o reuniune, in conditiile in care toate localurile au fost inchise la 14 octombrie, va ramane in echipa de consilieri a guvernului de la Praga.

Se asteapta ca succesorul lui sa isi preia atributiile incepand de joi pentru a coordona politicile uneia dintre tarile cu cea mai mare incidenta a noului coronavirus din Uniunea Europeana: 1.284 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Serviciile de informaţii din Cehia anunță demascarea unei rețele de propagandă finanțată din Rusia
Serviciile de informaţii din Cehia anunță demascarea unei rețele de propagandă finanțată din Rusia
Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspândea propaganda rusă despre Ucraina şi îşi extindea influenţa până în Parlamentul European, a anunţat...
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea, la un pas de moarte. Medicii au reușit să-l stabilizeze pe fostul lider PSD
Liviu Dragnea (61 ani), fostul lider PSD, a avut o cumpănă grea, din cauza unui accident vascular suferit pe când era plecat din țară. El a vorbit pentru prima dată despre acest episod, la...
#coronavirus, #spital, #Cehia, #infectari, #locuri , #stiri internationale