Una dintre cele mai frumoase țări din lume își redeschide granițele abia peste șase luni, în condiții draconice

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 20:22
6229 citiri
Una dintre cele mai frumoase țări din lume își redeschide granițele abia peste șase luni, în condiții draconice
Auckland FOTO Facebook

Una dintre cele mai frumoase țări, care și-a închis granițele pentru turiști, este în sfârșit pregătită să prezinte un plan de redeschidere a acestora.

Astăzi, Noua Zeelandă a anunțat că va primi din nou vizitatorii străini în aprilie anul viitor. Dar, mai întâi, va facilita călătoria spre casă a neozeelandezilor care locuiesc în străinătate în primele luni ale anului 2022.

Frontierele Noii Zeelande au fost închise ermetic din martie 2020 pentru a limita răspândirea COVID-19 și, în ultima vreme, pentru a intensifica o campanie de vaccinare care a avut un început lent. Dar, începând de astăzi, națiunea insulară cu 5 milioane de locuitori a vaccinat complet aproape 72% din populația sa și are în vedere o revenire la călătorii, însă adoptând o abordare prudentă pentru a preveni viitoarele epidemii.

Conform planului, neo-zeelandezii complet vaccinați care locuiesc în Australia vecină se vor putea întoarce acasă în ianuarie 2022.

Neozeelandezii vaccinați care locuiesc în afara țării, altundeva decât în Australia, se pot întoarce acasă începând cu 13 februarie. Apoi, ușile se vor deschide pentru vizitatorii complet vaccinați din restul lumii, însă abia la 30 aprilie.

Cei care vor sosi în Noua Zeelandă trebuie să facă un test COVID-19 înainte de plecare, să prezinte dovada vaccinării, să completeze un formular de declarație de călătorie și să facă un alt test la sosire.

Nici carantina nu va fi eliminată complet pentru persoanele vaccinate în cadrul noului plan, dar va deveni mai ușoară. Oamenii trebuie să se autoizoleze timp de șapte zile la domiciliu sau la locul de cazare și să aibă un test negativ în a șaptea zi. Mai multe detalii despre modul în care va fi implementat și monitorizat acest sistem de autoizolare vor fi publicate în luna decembrie.

Noua Zeelandă are printre cele mai stricte măsuri de frontieră COVID-19 din lume. Țara și-a închis granițele în martie 2020 și i-a plasat pe cetățenii care se întorc în țară în carantină obligatorie. Pe lângă închiderea strictă, Noua Zeelandă a pus în aplicare un program de testare și de urmărire a contactelor pe scară largă și a profitat de poziția sa îndepărtată pentru a urmări o abordare de tip "zero-COVID", care a evoluat pe măsură ce pandemia a schimbat vitezele. Călătoriile au revenit cu prudență, sub forma unei bule de călătorie cu Australia, care a fost închisă în cele din urmă în această vară din cauza focarelor de la Antipozi.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Noua Zeelanda, #redeschidere granite, #aprilie 2022, #conditii , #stiri internationale