Au cheltuit fondurile pentru combaterea pandemiei pe o statuie uriasa pentru promovarea turismului VIDEO

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 14:05
2306 citiri
Au cheltuit fondurile pentru combaterea pandemiei pe o statuie uriasa pentru promovarea turismului VIDEO
Statuia ar trebui sa atraga turistii FOTO: The Tonarinopoti/YouTube

Un oras de coasta din Japonia si-a atras critici aspre dupa ce a cheltuit fonduri de urgenta destinate masurilor anti-COVID pe o statuie gigantica cu un calmar, pentru a promova turismul local, anunta The Guardian.

Noto, situat in prefectura Ishikawa, pe coasta Marii Japoniei, a cheltuit 25 de milioane de yeni, adica aproximativ 190.000 de euro, pe creatura marina lunga de 13 metri.

Ziarul local Chunichi Shimbun a citat oficialii spunand ca statuia cu calmarul zburator face parte dintr-un plan de relansare turistica, pentru a ajuta economia grav afectata de pandemie. Creatura roz cu alb are tentaculele rasfirate si o deschidere sub gura, unde oamenii se pot poza.

Regiunile Japoniei au inregistrat o scadere colosala a numarului de turisti, dupa ce un plan de calatorii controversat finantat de guvern a fost suspendat la sfarsitul anului trecut, din cauza ingrijorarii ca ar contribui la raspandirea infectiilor cu Covid-19.

Noto, orasul in care calmarul este o delicatesa, ar fi primit subventii de 800 de milioane de yeni la guvernul national, pentru a depasi perioada dificila. Autoritatile locale nu au fost obligate sa aloce banii direct pentru masurile anti-coronavirus, insa cei mai multi japonezi au spus ca banii puteau fi cheltuiti mai bine.

O localnica de 60 de ani a spus pentru presa locala ca poate intelege cum statuia ar putea ajuta turismul pe termen lung, dar crede ca banii ar fi trebuit sa ajunga la lucratorii medicali si serviciile de ingrijire medicala care au nevoie disperata de sprijin.

Cum este afectata Japonia de pandemie si cum decurge campania de vaccinare

Este putin probabil ca industria turismului din Japonia sa isi revina in viitorul apropiat, in conditiile in care, luna trecuta, primul ministru, Yoshihide Suga, a declarat stare de urgenta in Tokyo, Osaka si alte doua zone cu numar ridicat de infectii, intr-o incercare disperata de a tine sub control raspandirea bolii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tony Blair va avea statuie în Kosovo. Fostul premier este considerat un idol de etnicii albanezi
Tony Blair va avea statuie în Kosovo. Fostul premier este considerat un idol de etnicii albanezi
În timp ce sculptorul Agon Qosa făcea ultimele retuşuri la o statuie a lui Tony Blair, el se gândea la ceea ce a făcut fostul premier britanic pentru Kosovo în urmă cu un sfert de secol....
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
#statuie, #Japonia, #Covid 19, #fonduri , #stiri internationale