Ziare.com

Pactul verde european, adoptat. Ce cuprinde planul pentru reducerea la zero a poluarii aerului, apei si solului

de Alina Toma
Miercuri, 12 Mai 2021, ora 16:34

   

Pactul verde european, adoptat. Ce cuprinde planul pentru reducerea la zero a poluarii aerului, apei si solului
Comisia Europeana a adoptat miercuri Planul de actiune al UE "Catre reducerea la zero a poluarii aerului, apei si solului".

Planul de actiune stabileste o viziune integrata pentru 2050: o lume in care poluarea sa fie redusa la niveluri care sa nu mai fie daunatoare sanatatii umane si ecosistemelor naturale, precum si etapele necesare pentru a atinge acest obiectiv.

Planul interconecteaza toate politicile relevante ale UE in materie de combatere si prevenire a poluarii, punand un accent deosebit pe modul de utilizare a solutiilor digitale pentru a combate poluarea. Se prevede revizuirea unor acte legislative relevante ale UE pentru a identifica lacunele ramase in legislatia UE si situatiile in care este nevoie de o mai buna punere in aplicare pentru a indeplini aceste obligatii juridice.

Obiectivele principale ale planului de actiunePentru a orienta UE catre obiectivul pentru 2050 privind o planeta sanatoasa pentru oameni sanatosi, planul de actiune stabileste cateva obiective-cheie pentru 2030 de reducere a poluarii la sursa comparativ cu situatia actuala.

Totodata, planul prezinta si o serie de initiative si actiuni emblematice.

Saptamana verde a UE de anul acesta, cel mai mare eveniment anual privind politica de mediu, care va avea loc in perioada 1-4 iunie, le va permite cetatenilor din intreaga UE sa discute despre reducerea poluarii din multiplele sale perspective in cadrul conferintei principale de la Bruxelles, online si in cadrul a peste 600 de evenimente organizate in parteneriat.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre pact poluare clima politici
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1580 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Hirtia suporta orice si totul...

este realizabil!
Reducerea la zero a poluari apei, solului si aerului este UTOPIE!
Cum este definbita poluarea? NU exista o definitie comun acceptata a acestei notiuni.
din cele citeva citite astazi aici pe zoiae: E poluat Gange cu cadavre aruncate cu zecile de mii de morti ce nu sint nici arsi nici ingropati!
cum oare se va putea elimina aceast mizerie care nu este poluare este o sursa continua de boli mortale!
cum facem sa NU mai erupa vreun vulcan care pune gaze otravitoare si cenusa cu saptaminie ina aer?
Cum facem agricultura eficienta sa hraneasca populatie fara ingrasaminte chimice care ard solul si ploile dizolva chimicalele ce se duc in...ape!?
o timpenie dumbo-crata de control si saracire a omeniri cu bataie spre reducerea numarului de fiinte pe glob
Hirtia suporta orice aberatie

 

....adika opoc static in electric nem pardon........

.....numa bhuum bhuumm si miau miau......brand-drivan....plus "roarrr"!......
....trecem direct la ce dreac ???....alta corvoada!....alt iadd!....asta pt.ca tireanii lui ilici nu si-au schimbat si iei motoru la aro cu unul euro 4 macar daca nu cu un iecoblue din asta cu ureie albistra!.....vai vai vai!.....ce sa mai zik de amerlocea ca a inventit "small-block-u"!.......
.....stiti cat ii curentu la "benzinarie" ???....1.39 killowatt-u!!!....minim!.....2 ???....2 si ceva!.....gratis-u ie tot timpu ocupit!....de un singur matiz!....toata luna!......si mai are si o autonomie gigant!....cat apirtamientu meu de lunga!....12shpe metri!.....noroc ca-s prize p'in tataa casa!....in tatiile incaperi!.....daa-uo dreac!.....
....si padurile in loc sa fie trimmuite cum trebe sunt lasat salbatice cu copaci imirligati!....ce-am avut si ce-am pierdut!...incercati sa intrati prin padurile cioate ramase la marginea bucarestila!...daca aveti pe unde!......
.....cum ziceam....dupa ce ca ne da cu fum letal din ilfov non-stop....acuma o sa-l si platim verde la pret de platina!.....totu geaba!......

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor